Helsingin kaupunginvaltuuston kokoukseen osallistunut Juhani Strandén (ps.) esitti bioenergian päästöjä koskevan poikkeuksellisen osuvan huomion, ja sai koko valtuuston kantansa taakse.

Strandén kommentoi asiaa sivullaan:

”Suuri päivä Helsingin kaupunginvaltuustossa. Perussuomalaisten Ponsi meni läpi.

Toin esille reilu viikko sitten kaupunginvaltuuston seminaarissa tuomani kysymyksen: Kuinka paljon päästöt lisääntyvät siirryttäessä biomassaan verrattuna kivihiileen? Aiemmin sain Helsingin Energialta vastauksen, jossa todettiin biomassan ”piipun pään” päästöjen kasvavan kivihiileen verrattuna. Mutta, koska kansainvälisten sopimusten mukaan bioenergia on sovittu nollapäästöiseksi, niin Helsingin Energian päästöt ovat nolla?

Eihän voi olla niin, että paperilla sovitaan, että jokin energiamuoto on nollapäästöistä, vaikka todellisuudessa sen päästöt ovat suuremmat.

Tein ponnen, jossa esitin, että hyväksyessään ehdotuksen kaupunginvaltuusto edellyttää laskettaessa ja raportoidessaan biomassan käyttöä energiantuotannossa, kaupunginhallitus selvittää mahdollisuuden käyttää sen todellisia päästöjä ja ympäristövaikutuksia nollapäästöjen sijaan.”

Valtuusto hyväksyi ponnen äänin 59 puolesta, 24 tyhjää. Kukaan ei vastustanut.

Ponsi liittyi kaupunginvaltuuston käsittelemään asiaan siitä, tulisiko Helenin laatia tiukat kestävyyskriteerit käyttämälleen biomassalle.

SUOMEN UUTISET