Perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Hongisto ihmettelee koululaisen Suomi-leijonakorun käytöstä syntynyttä kohua.

Pääkaupunkiseudun erään peruskoulun opettajan uutisoitiin kieltäneen 8-vuotiasta poikaa pitämästä hänen joululahjaksi saamaansa leijonariipusta. Poika oli kertonut asiasta murheellisena äidilleen koulusta tulonsa jälkeen.

Opettaja oli perustellut kieltoaan vanhemmille Wilma-järjestelmän kautta. Hänen mukaansa poika provosoi korullaan monikulttuurisessa koulussa viestien sopimattomasta asenteesta.

”Valtiolliset tunnukset arvojemme korostamista”

Saamansa kansalaispalautteen perusteella Hongisto kummastelee, onko Suomen valtiollinen tunnus – leijona – rasistinen tunnus, jota ei tule kantaa koruna. Tulisiko se poistaa valtiolippumme keskeltä ja tulisiko Suomen leijonavaakunasta myös luopua.

Kansanedustajaa kummastuttaa toisen luokan opettajan toiminta ja hänen henkilökohtainen asenteensa.

– Eikö hänen tulisi monikulttuurisessa koulussa opettaa monikulttuurisia lapsia kotoutumaan Suomeen, suomalaisuuteen ja suomalaisiin arvoihin? Valtiolliset tunnukset ovat osa kansallisten arvojemme korostamista ja niiden esille tuontia, Hongisto painottaa.

Viesti tarkoitettu vanhempia vastaan?

Toisaalta Hongisto miettii sitä, mitä peruskoulun toisella luokalla olevat tietävät rasismista, monikulttuurisuudesta ja sopimattomien asenteiden viestinnästä.

– Oliko opettajan viesti suunnattu pojan vanhempia vastaan?

Hongisto kysyy kirjallisessa kysymyksessään, onko leijonakorujen ja vastaavien valtiollisten tunnusten käyttökielto kouluissa tai oppilaiden vaatetuksessa opetusministeriön virallisen kannan mukainen, jos ei ole, niin mihin toimiin ministeri aikoo ryhtyä asian oikaisemiseksi.

SUOMEN UUTISET