Helsingin Sanomat uutisoi Saksassa tapahtuneesta, juutalaisvastaisesta viharikoksesta. Lehti jätti kuitenkin kertomatta suomalaisille lukijoille yhden pienen mutta oleellisen yksityiskohdan teosta epäillystä berliiniläismiehestä.

Saksalaislehti Bild uutisoi keskiviikkona juutalaisvastaisesta viharikoksesta, joka tapahtui Münchenissä pidettävissä monilajisissa euroopanmestaruuskilpailuissa.

Helsingin Sanomat teki aiheesta jutun, jossa kerrottiin, että ”Bildin mukaan vartija teki natsitervehdyksen Israelin joukkueelle heidän vieraillessaan muistomerkeillä, jotka on pystytetty vuonna 1972 olympialaisten terrori-iskussa kuolleiden israelilaisten muistolle”.

Israelin joukkue ei välttämättä huomannut koko tapausta, mutta poliisien tarkat silmät havaitsivat natsitervehdykseksi tulkittavissa olevan kädenliikkeen. Poliisit ottivat EM-kisaorganisaation palveluksessa työskennelleen vartijan kiinni välittömästi.

Kiinni otetulla arabialainen nimi

Natsitervehdyksen tekeminen on Saksassa vakava rikos, josta voi seurata jopa kolmen vuoden vankeusrangaistus. Helsingin Sanomat kertoo, että Münchenin pormestari Verena Dietl on tuominnut tapauksen ja vakuuttanut, että hänen kaupunkinsa vastustaa ”juutalaisvastaisuutta kaikissa muodoissa”.

Helsingin Sanomien toimittaja jätti kuitenkin kertomatta yhden hyvin oleellisen yksityiskohdan, joka paljastaa, minkä muotoisesta juutalaisvastaisuudesta on tällä kertaa kyse.

Bild-lehden jutussa kerrotaan, että viharikoksesta epäiltynä kiinni otettu berliiniläismies on ”Bild-lehden tietojen mukaan Saksan kansalainen, jolla on arabialainen nimi”.

SUOMEN UUTISET