Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari vastasi Ylen tv-tentissä kysymyksiin maahanmuutosta. Haastattelua häiritsivät muutamat Ylen toimittajan tahalliset väärinymmärrykset, joita Huhtasaari joutui vastauksissaan oikaisemaan.

Kansanedustaja Laura Huhtasaarelta kysyttiin tänään Ylen aamu-tv:n haastattelussa, mikä on perussuomalaisten näkemys kaikkien suomalaisten hyvinvoinnista. Huhtasaari vastasi, että hyvinvoinnin turvaamiseen tarvitaan rahaa, joten päättäjien on ensinnä tehtävä valintoja, mihin rahaa käytetään.

– Maahanmuutto liittyy tähän kaikkeen. Pauli Vahtera julkaisi äskettäin tutkimuksen, jonka mukaan maahanmuutto maksaa vuosittain jopa 3,2 miljardia euroa. Se summa on sitten pois terveydenhuollosta, työllisyyden tukemisesta ja muista peruspalveluista.

– Jos me haluamme parantaa huoltosuhdetta ja hyvinvointia, silloin meidän on tehtävä sellaista maahanmuuttopolitiikkaa, jonka vaikutukset ovat positiiviset tai neutraalit eivätkä negatiiviset, Huhtasaari totesi ja lisäsi, että perussuomalaisten mielestä itsenäinen valtio saa päättää kuka tänne tulee ja millä ehdoilla.

”Kukaan ei ole pystynyt kiistämään”

Ylen toimittaja mainitsi, että perussuomalaiset käyttävät lukua 3,2 miljardia euroa kuvaamaan maahanmuuton vuosittaisia kustannuksia, ja että muitakin lukuja on esitetty.

– Sitä 3,2 miljardin lukua ei ole pystynyt kukaan kiistämään, koska laskelmassa luvut on eritelty tarkasti. Selvityksen tehnyt Vahtera on asiantuntija, Huhtasaari sanoi.

Maahanmuuttopolitiikkaan mallia Sveitsistä

Perussuomalaiset vastustaa haittamaahanmuuttoa. Ylen toimittaja kuitenkin kysyi Huhtasaarelta, ketkä ovat perussuomalaisten mielestä huonompia ihmisiä, eli toimittaja sisällytti kysymykseen itse keksimänsä väitteen, jolloin Huhtasaari joutui korjaamaan toimittajan näkemystä vastauksessaan.

– Ei kyse ole siitä, että joku olisi toista huonompi ihminen. Kysymys on vain siitä, että millaiset maahanmuuton pelisäännöt meillä on. Mallia voi ottaa vaikka Sveitsistä, joka on tehnyt sellaista politiikkaa, millä he ovat voineet vaikuttaa siihen, että maahanmuutto on siellä onnistunut.

– Esimerkiksi väkivalta- ja seksuaalirikollisille pitäisi olla automaattikarkotus. Lisäksi meidän pitäisi ottaa säilöön ne ihmiset, joilla ei ole laillista oikeutta olla Suomessa.

Ylen toimittaja höpisi vankileiristä

Perussuomalaiset kannattaa laittomasti maassa oleskelevien säilöönottoa. Säilöstä ei olisi enää pääsyä Suomeen, vaan ainoastaan pois Suomesta. Näin siitä syystä, että laittomasti maassa oleskelevien säilöönotto vähentäisi suomalaisiin kohdistuvia turvallisuusriskejä ja rikollisuutta.

Ylen toimittaja kuitenkin käsitti jälleen tarkoituksellisesti väärin ja ryhtyi väittämään Huhtasaaren puheen päälle, että perussuomalaisten esittämä laittomasti maassa oleskelevien säilöönotto muka tarkoittaisikin suljetun Guantanamo-tyylisen laitoksen perustamisesta Suomeen.

Ylen toimittajan rinnastus Kuubassa sijaitsevaan Guantanamo Bayn vankileiriin on tarkoituksellisesti virheellinen. Guantanamoon on sijoitettu terroristiepäiltyjä, joilla ei ole laitoksesta poispääsyä mihinkään suuntaan.

Epäsuoraa vaalivaikuttamista

Tahallinen väärinymmärrys ja Guantanamo-väite voidaan nähdä vain eräänä monista Ylen keinoista, joilla Yle juuri nyt pyrkii haluamallaan tavalla vaikuttamaan äänestäjiin ja siten eduskuntavaalien tulokseen.

Ylen toimittaja myös jätti mainitsematta sen tosiasian, että useiden kyselytutkimusten mukaan suuri osa suomalaisista on perussuomalaisten linjoilla, eli siis sitä mieltä, että laittomasti maassa olevat henkilöt pitäisi ottaa säilöön.

SUOMEN UUTISET