Perussuomalaiset syyttivät tänään eduskunnan suullisella kyselytunnilla hallitusta valtion varojen tuhlailusta ja siitä, että se kohdentaa vähätkin varat haittamaahanmuuttoon. Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen totesi, että suomalaiset vanhukset ovat heitteillä, nuorten syrjäytyminen on jo kansantauti ja suomalaisen hyvinvointivaltion aiemmin tarjoama turvallisuus ja inhimillisyys kansalaisia kohtaan ovat murentuneet.

– On käsittämätöntä, että hallitus ei kykene huolehtimaan edes omista kansalaisistamme, kuten vanhuksista, mutta silti maamme rajat ovat jatkuvasti auki uusille autettaville ja järjestelmäämme hyväksikäyttäville maahanmuuttajille, Immonen kritisoi.

Heikompiosaisilta leikattu ja velkaantuminen kasvaa

Immonen huomautti lisäksi, että vaikka talous kasvaa, hallitus on leikannut kaikista heikompiosaisimmilta suomalaisilta. Leikkauksista huolimatta valtio velkaantuu tänäkin vuonna lähes 2 miljardia euroa lisää.

– Perussuomalaisten mielestä oman kansamme hyvinvointi tulee asettaa aina politiikassa kaiken muun edelle. Nyt kysyisinkin hallitukselta, milloin te aiotte lopettaa miljardien lappaamisen Suomelle vahingolliseen maahanmuuttoon ja keskittyä suomalaisten hyvinvoinnin edistämiseen? Immonen kysyi.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) vastasi, että istuvan hallituksen aikana turvapaikanhakijoiden käsittely on saatu hallitusti etenemään ja turvapaikanhakijoita tulee nykyään maltillisesti. Hän korosti työperäisen maahanmuuton tärkeyttä. Hän lupasi, että hallitus tekee töitä turvallisuuden eteen.

”Kyse on arvovalinnoista – me valitsemme suomalaisen ensin”

Immonen huomautti, että politiikassa on kyse arvovalinnoista. Hän totesi valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) aikanaan sanoneen, että vanhustenhoidon parempi hoitajamitoitus olisi pois muualta, esimerkiksi kotihoidosta.

– Asetatte siis näin nämä kaksi asiaa vastakkain; jostain otetaan rahaa ja jonnekin saadaan lisää rahaa. Mutta on käsittämätöntä kuulla, että te ottaisitte senkin vähän rahan pois suomalaisten hyvinvoinnista, ettekä esimerkiksi haitallisesta maahanmuutosta! Immonen ihmetteli.

– Me perussuomalaiset taas ottaisimme rahat pois maahanmuutosta, jolloin rahaa riittäisi sekä hoitajamitoituksen nostamiseen että kotihoitoon. Mutta kuten sanoin, kyse on arvovalinnoista.

Orpo totesi, että hänen sanomisiaan on väärinymmärretty. Hänen mukaansa, jos tehdään nopeita liikkeitä esimerkiksi hoitajamitoituksen suhteen, on pidettävä huolta, ettei se ole pois esimerkiksi vammaispalveluista tai kotihoidosta. Orpo korosti, että tähänkin tarvitaan työperäistä maahanmuuttoa.

SUOMEN UUTISET