

KUVAKAAPPAUS/YLE
Huhtasaari: Velaksi eläminen on lopetettava – turvapaikkaturismista, EU-maksuista ja tuulivoimatuista voidaan leikata
Valtio ottaa tänä vuonna uutta velkaa 1,4 miljardia ja kansanedustaja Laura Huhtasaarelta kysyttiin Ylen aamussa, mistä perussuomalaiset leikkaisi tuon summan.
Ylen tuoreessa puoluekannatusmittauksessa perussuomalaisten kannatus oli nousussa, ollen 13,3 prosenttia. Varapuheenjohtaja Laura Huhtasaarelta kysyttiin, millaisena ongelmana hän kokee sen, ettei (Ylen toimittajan mielestä) mikään puolue haluaisi olla perussuomalaisten kanssa samassa hallituksessa.
”Vallan ei haluta vaihtuvan”
Huhtasaaren mielestä tämä on vain vaalipuhetta.
– Tämä on tyypillinen temppu ja ilmiö myös muualla Euroopassa: sanotaan, ettei haluta olla tietyn puolueen kanssa samassa hallituksessa. Se johtuu siitä, ettei vallan haluta vaihtuvan, joten on hyvä kikka ilmoittaa, ettei tee jonkin tietyn puolueen kanssa yhteistyötä.
– Kuitenkin esimerkiksi Itävallassa kansallismieliset ovat ottaneet vallan, säilyttäneet sen ja jopa kasvattaneet valtaansa. Tällä hetkellä kansallismieliset muuttavat Itävallan politiikkaa. Perussuomalaiset pyrkii samaan, Huhtasaari totesi.
Hallitukseen pääsy ei ole itseisarvo
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on todennut, ettei hallitukseen pääsy ole itseisarvo, vaan se että muut puolueet saadaan maahanmuuttokriittisemmiksi.
Huhtasaari huomautti Ylen toimittajalle, että esimerkiksi Tanskassa kansanpuolue sanelee oppositiosta paljon asioita hallitukselle.
– Me (perussuomalaiset) haluamme muuttaa maailmaa, mutta meidän ei tarvitse itse saada siitä kirkkainta kruunua. Me tarjoamme poliittisen vaihtoehdon, haluamme tehdä Suomesta turvallisemman, Huhtasaari sanoi.
Äänestäjien tahdon kuuluttava
Huhtasaari painotti perussuomalaisten haluavan hallitukseen, mutta ei millä tahansa ehdoilla.
– Meille on tärkeintä viedä eteenpäin niitä asioita, joiden vuoksi meitä on äänestetty. Jos me pystymme viemään niitä asioita eteenpäin hallituksessa, me menemme hallitukseen.
– Jos pystymme luomaan painetta oppositiossa muutosten tekemiselle, silloin teemme näin. Mutta me haluamme pitää vaalilupauksistamme kiinni, Huhtasaari sanoi.
Leikkauksia EU-maksuihin ja tuulivoimatukiin
Hallitusyhteistyö muiden puolueiden kanssa vaatii perussuomalaisten mielestä mm. sitä, että velaksi eläminen on lopetettava ja menoja leikattava, jotta hyvinvointiyhteiskunta kyetään turvaamaan.
Valtio ottaa tänä vuonna uutta velkaa 1,4 miljardia ja Huhtasaarelta kysyttiin, mistä perussuomalaiset leikkaisi tuon summan.
– Maahanmuutto on yksi leikkauskohde. Me emme halua ylläpitää turvapaikkaturismia, mikä on suomalaisille hyvin kallista. Perussuomalaisten leikkauslistalla ovat myöskin tuulivoimatuet, nehän eivät työllistä ketään, ja lisäksi EU-maksut.
Suomalaisten päätettävä omista rahoistaan
Huhtasaari linjasi, että perussuomalaiset ei hyväksy sitä, että EU on tulonsiirtounioni, jossa suomalaiset jäävät satoja miljoonia euroja miinukselle.
– Ja sitten ne kaikki rahat mitä saamme takaisin, niin EU sitten saa päättää mihin me saamme niitä rahoja käyttää. Me olemme sitä mieltä, että EU:n pitäisi olla itsenäisten valtioiden vapaakauppa-alue.
– Suomalaiset kyllä maksavat mielellään veroja, kunhan vain saamme itse päättää, mihin ne varat käytetään. Me emme halua käyttää verovaroja esimerkiksi Romanian korruption tukemiseen.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- äänestäjät turvapaikkaturismi puolueet vaihtoehto Tuulivoimatuet Itävalta Tanska leikkaukset Laura Huhtasaari perussuomalaiset hallitus Jussi Halla-aho EU maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset: Vanhukset heitteillä, nuoret syrjäytyvät, hallitus lappaa rahaa haittamaahanmuuttoon

Perussuomalaisten talousohjelma julki : ”Keskeistä on asumisen, energian ja liikenteen verotuksen leikkaaminen – nämä verot kohdistuvat pahimmin pieni- ja keskituloisiin”

Tutkimus: Suomeen muuttava somali tai irakilainen käy kalliiksi veronmaksajalle – jopa miljoona euroa per maahanmuuttaja
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää