

MATTI MATIKAINEN
Immonen arvostelee Kataisen puheita: “Minun ja monen muun eurooppalaisen käsitys demokratiasta on hieman erilainen”
Tasavallan presidentti Sauli Niinistön isännöimässä Kultarannan ulko- ja turvallisuuspoliittisessa keskustelutilaisuudessa kuultiin useita puheenvuoroja Euroopan unionista. Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen ihmettelee erityisesti Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen (kok.) puheita demokratiasta ja unionin erinomaisuudesta.
– Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kirjoitti MTV3:n kolumnissa hyvin liberaalin globalismin kriisistä. Nykyeliitin esillä pitämässä ”demokratian kriisissä” ei siis ole oikeasti kyse demokratian kriisistä eurooppalaisten kansallisvaltioiden sisällä, vaikka näin eliitti yrittää meille uskotella. Nykyeliitti ainoastaan käyttää demokratianpuolustuspuheitaan keppihevosena ja aseena hyökätessään monissa Euroopan maissa valtaan nousseita kansallismielisiä ja konservatiivisia puolueita vastaan, Immonen kirjoittaa Facebookissa.
– Itse kuitenkin näen demokratian olevan kriisissä EU-järjestelmän sisällä. EU on suorastaan demokratian irvikuva, kun tarkastellaan sen toimintaa lähimenneisyydessä. EU-eliitin demokratian vastaisuus on käynyt ilmi esimerkiksi sen käskyttäessä Euroopan kansoja äänestämään EU:ta koskevien kansanäänestysten yhteydessä niin monta kertaa, että äänestystulos on ollut eliitille mieluinen.
Komission valta kasvanut jatkuvasti
Immonen muistuttaa, kuinka tanskalaiset joutuivat äänestämään kahdesti Maastrichtin sopimuksesta ja irlantilaiset kahdesti Nizzan sopimuksesta ennen kuin sopimukset hyväksyttiin.
– Sama kuvio nähtiin Alankomaiden ja Ranskan kansanäänestyksissä, kun maissa äänestettiin EU-perustuslakisopimuksen hyväksymisestä. Tämän jälkeen perustuslaki muutettiin muodollisesti ”Lissabonin sopimukseksi”. Ensin kyseinen perustuslaki siis hylättiin molempien maiden kansanäänestyksissä, mutta tämän jälkeen perustuslaki muutettiin muodollisesti ”sopimukseksi”, jolloin kansanäänestystä ei eliitin päätöksellä enää tarvinnut järjestää.
– Lisäksi EU:n komission valta on jatkuvasti kasvanut, kun yhteiseen päätöksentekoon alistettujen asioiden määrä on lisääntynyt. EU:n vallankahvassa häärii myös vaaleilla valitsematon komissaari, jolla on aivan liikaa henkilökohtaista päätäntävaltaa asioihin, Immonen huomauttaa.
Saksa ja Ranska päättävät muiden puolesta
Immosen mielestä eripuraa EU:ssa on aiheuttanut erityisesti pienten ja suurten jäsenmaiden suhde toisiinsa päätöksiä tehtäessä.
– Ristiriitoja on synnyttänyt muun muassa se, että Saksa ja Ranska ovat keskinäisissä kokouksissaan pyrkineet sopimaan EU:n tulevaisuuden suunnasta jo ennen pienten maiden mukaantuloa neuvottelupöytään. Nyt EU:n integraatiota ollaan jälleen viemässä eteenpäin suurten maiden johdolla Euroopan kansoilta lupaa kysymättä.
– Tämä on Jyrki Kataisen ja kumppaneiden käsitys demokratiasta. Minun ja monen muun eurooppalaisen käsitys demokratiasta on hieman toisenlainen, Immonen toteaa.
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


EU-virkamieseliitillä hunajaiset työsuhde-edut eikä rahantuloa voi estää: Moni tienaa jo paljon paremmin kuin Suomen pääministeri

Jussi Halla-aho: ei demokratia ole kriisissä, vaan liberaali globalismi

Sipilän hallitus kannattaa EU-rahoituksen sitomista jäsenmaiden sisäpolitiikkaan – Tavio: Erittäin huolestuttava suunta
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

MTV Uutiset otti selvää, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan – Halla-aho: “Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista”
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.