Reuters ja Yle kertovat, että ainakin Itävalta, Tanska ja Saksa ovat neuvotelleet karkotusleirien perustamisesta Euroopan unionin ulkopuolelle.

Oletettavasti mukaan lähtevät myös Itä-Euroopan maat ja Italia, jonka sisäministeri ilmoitti, ettei turvapaikanhakijoista täyttynyt maa voi toimia ”Euroopan pakolaisleirinä”.

Suomi jäämässä takapajulaksi

EU-alueen ulkopuolelle perustettaviin leireihin vietäisiin käännytystä odottavat, kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat. Leirit haluttaisiin pystyyn vielä tämän vuoden puolella.

– Näin eurooppalaisessa arvoyhteisössä. Suomi uhkaa jäädä viimeiseksi impivaaralaiseksi takapajulaksi, varoittaa perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä.

Säilöönotto kauhua muille puolueille

Perussuomalaiset ovat vaatineet kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden säilöönottoa ja Euroopan ulkopuolelle perustettavien karkotusleirien perustamista jo pitkään. Tämä ei ole sopinut muille puolueille.

– Perussuomalaiset ovat ehdottaneet, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet otettaisiin säilöön odottamaan palautusta. Sitä on kauhisteltu jopa ihmisvastaisena. Nyt näyttävät monet muut EU-maat kääntyneen samalle linjalle, huomauttaa perussuomalaisten edustakuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri.

SUOMEN UUTISET