Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) ja kansanedustaja Simon Elo (sin.) hokevat kilpaa sitä, miten laittomasti maassa oleskelevia ei voida ottaa Suomessa säilöön, koska se maksaa, ihmettelee perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen.

– Ei hyvää päivää sentään! Nyt on kyse suomalaisten turvallisuudesta, ja tällä asialla ei pidä leikkiä. Sisäministeri on itsekin myöntänyt, että osa laittomasti maassa olevista voi radikalisoitua.

– Paljonko yhteiskunnalle tulee maksamaan, jos Suomessa tapahtuu jälleen terrori-isku? Kyse on yhteiskunnan turvallisuudesta, ennaltaehkäisystä ja varautumisesta pahimpaan. Kyse on suomalaisten suojelemisesta, Immonen painottaa.

Säilöönotolla karsitaan vetovoimatekijöitä

Immonen muistuttaa, että säilöönotolla karsitaan myös vetovoimatekijöitä.

– Säilöönotto luonnollisesti maksaa, mutta se on investointi, joka karsii kuluja jatkossa, koska sillä nimenomaan karsitaan maahanmuuton vetovoimatekijöitä. Elintasopakolaiset eivät tule Suomeen, jos he tietävät joutuvansa säilöönotetuiksi kielteisen päätöksen saatuaan.

– Säilöönotolla helpotetaan myös laittomasti maassa olevien palautuksia takaisin kotimaihinsa. Laittomat säilöön ja lukko oveen! Immonen kirjoittaa Facebookissa.

SUOMEN UUTISET