Italian vaalitulos on aiheuttanut myllerrystä etenkin laitavasemmistossa, mutta myös EU:n päätöksentekotasolla, varoittaa perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen.

– Maahanmuuttokriittisen oikeiston voitto on ymmärrettävä seuraus Afrikasta Eurooppaan suuntautuneesta juuri Italian kautta tapahtuneesta laajamittaisesta elintasosiirtolaisuudesta.

Taakanjakoa pukkaa

Italian sisäministeri on ilmoittanut, ettei maa voi olla ”Euroopan pakolaisleiri”.

– EU:n suunnitelmat turvapaikanhakijoiden taakanjaosta ovat kovan paineen edessä, Ronkainen kirjoittaa blogissaan.

– Maahanmuuttokriittisen oikeiston nousu ympäri Eurooppa poliittiseksi voimatekijäksi on yksi asia. Toinen oire vallitsevan järjestelmän sairaudesta on se, että jo nyt eurooppalaiset ovat joutuneet pakenemaan harjoitettua politiikkaa omasta maastaan.

”Turvaa hakevat” aiheuttavat turvattomuutta

Ronkainen viittaa MTV:n uutiseen, jossa saksalaiset kertovat muuttaneensa Unkariin, jossa ei tarvitse huolehtia turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten aiheuttamista rauhattomuuksista ja vaaroista.

– On ironista, kuinka nämä ”turvaa hakevat ihmiset” tekevät ympäristön turvattomaksi kaikille muille.

– Haluaako Suomi valita turvallisuuden ja houkuttelevuuden vai ”kantaa vastuutta” turvapaikanhakijoiden tulvasta? Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.)perusteella on kyse jälkimmäisestä, Ronkainen ihmettelee.

Itä-Euroopan maat eivät alistu

Ronkainen muistuttaa, että mikäli EU runnoo läpi jonkinlaisen taakanjakomekanismin, on Suomella ainoastaan hävittävää.

– On selvää, että Itä-Euroopan maat eivät kiintiöille alistu. Mallioppilas-Suomi joutuisi ottamaan omaa osuuttaan tuntuvamman määrän turvapaikanhakijoita ja olisimme samalla tiellä kuin Keski-Euroopan maat sekä Ruotsi.

– Kokoomuksen hehkutukset taakanjaon siunauksellisuudesta ja demareiden julkisuuteen vuotanut maahanmuuttomuistio kertovat siitä, että perussuomalaiset ovat ainoa vaihtoehto vallitsevalle politiikalle. On valitettavaa, jos tämä ymmärretään vasta sitten kun on jo liian myöhäistä.

SUOMEN UUTISET