Perussuomalaiset kysyivät tänään suullisella kyselytunnilla kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden ja laittomasti maassa olevien mahdollisesta säilöön ottamisesta ja tehokkaista palautuksista.

Kansanedustaja Sami Savio muistutti, että Suomessa oleskelee laittomasti jopa 10 000 henkilöä, joista monien taustaa ei pystytä varmuudella todentamaan.

Savio tiedusteli sisäministeri Kai Mykkäseltä (kok.), aikooko hallitus ryhtyä viimein toimenpiteisiin, jotta laittomasti maassa oleskelevat henkilöt otetaan säilöön ja saadaan palautettua lähtömaihinsa.

Supon listalla noin 300 henkilöä

Mykkäsen mielestä laajamittainen säilöönotto tulisi erittäin kalliiksi. Ministeri ei lämmennyt ajatukselle kiristää laittomasti maassa olevien vapautta asua ja toimia Suomessa edes Suojelupoliisin (Supo) luokittelemien riskihenkilöiden osalta.

– Supo on useissa kuulemisissa ollut huolissaan siitä, riittävätkö heidän resurssinsa valvomaan niitä noin 300 henkilöä, joilla on yhteyksiä kansainväliseen terrorismiin, kansanedustaja, hallinto- ja turvallisuusjaoston puheenjohtaja Mika Niikko huomauttaa.

– On Suomen edun vastaista olla ottamatta säilöön edes näitä vaaralliseksi luokiteltuja henkilöitä. Perussuomalaiset eivät hyväksy hallituksen vastuunväistelyä, vaan vaatii toimia, jotta Suomi on jatkossakin maailman vakain ja turvallisin valtio.

SUOMEN UUTISET