Media lähti vastaiskuun Suojelupoliisin eilisen raportin jälkeen, jonka mukaan terrorismin uhka-arvio on ja pysyy Suomessakin koholla. – Mediassa keksitään Supon varoitusten todellisiksi tarkoitusperiksi rahoituksen varmistamista tai tiedustelulain edistämistä. Ilmeisesti aito huoli kansalaisten turvallisuudesta ei voi olla tosiasiallinen syy, perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen ihmettelee.

Suojelupoliisi julkaisi eilen vuosikirjan 2017, jossa edellinen toimintavuosi käytiin läpi ja luotiin katsaus tämän päivän turvallisuustilanteeseen. Julkistamistilaisuudessa Supon päällikkö Antti Pelttari totesi, että terrorismin uhka-arvio on pysynyt koholla ja ”valitettavasti ei ole merkkejä siitä, että uhkataso Suomessa olisi laskemassa”.

Noin vuosi sitten helmikuussa Supo arvioi Lähi-idän konfliktialueilla käyneiden erityisseurannassa olevien kohdehenkilöiden määräksi 300. Luku on tällä hetkellä 370.

– On selvää, että turvapaikkapolitiikkaan valtakunnan tasolla tehdyt kiristykset eivät tule riittämään ja tämä väistämättä vaikuttaa turvallisuustilanteeseemme nyt ja tulevaisuudessa, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen.

Uutiseksi ei kelpaa heikentynyt turvallisuustilanne

Ronkaisen pohtii, johtuuko median heti aloittama ”vastaisku” Supon varoituksista tai Turun puukotusten oikeudenkäynnin nostamasta julkisuudesta.

Yleltä en muuta odottanutkaan, mutta silti Eero Mäntymaan vähättelevä analyysi Supon raportista saa vereni kiehumaan. Supon varoitusten todellisiksi tarkoitusperiksi keksitään rahoituksen varmistaminen tai tiedustelulain edistäminen. Ilmeisesti aito huoli kansalaisten turvallisuudesta ei voi olla tosiasiallinen syy.

– Uutiseksi ei näytä kelpaavan se, että turvallisuusviranomaisen mukaan tilanne on heikentynyt eikä parannusta ole näköpiirissä. On hyvin kyseenalaista, että toimittaja tekee kansalaisten puolesta tulkinnan siitä, mikä on uutisoimisen arvoista, Ronkainen kirjoittaa blogissaan.

Todella löperöä maahanmuuttopolitiikkaa

Ronkaisen mielestä Iltalehden uutinen Suomen turvapaikkapolitiikkaa koskevasta tutkimuksesta kääntää koko kuvion ylösalaisin.

– Nuorten, toimettomien ja turvapaikkaa tarpeettomasti shoppailevien irakilaisten miesten palauttaminen nähdään huolestuttavana suomalaisen oikeusvaltion kannalta! Ronkainen manaa.

– Todellisuudessa tilanne jatkuu löperönä kansainvälisestikin verrattuna ja Afrikasta sekä Lähi-idästä saapuneet hakijat pääsääntöisesti saavat turvapaikan. Aivan hiljattain perussuomalainen kansanedustaja Leena Meri teki asiasta kirjallisen kysymyksen.

Suomessakin pian no-go -alueita

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen on myöntänyt, että no-go zonet eli alueet, joille viranomaiset eivät voi mennä ovat mahdollisia Suomessakin lähitulevaisuudessa.

– Ruotsin kehitystä seuraamalla on vääjäämätöntä, että täällä harjoitettu turvapaikkapolitiikka johtaa samankaltaiseen tilanteeseen. Kehitys on jo nähtävillä.

– Jos mennään 10 vuotta ajassa taaksepäin, niin yleisötapahtumia ei vielä tarvinnut suojata rekoilla ja kivipaasilla. Tämäkö on se Suomi, jota haluamme rakentaa? Ronkainen kysyy.

SUOMEN UUTISET