

Immonen: EU-eliitti on suurin syyllinen Euroopan jakautumiseen
EU:n poliittinen johto ja valtavirtaiset taloustieteilijät ovat maalailleet Euroopan ylle kilpaa uhkakuvia, kun Italia sai vastikään uuden hallituksen, joka monin tavoin viittaa kintaalla EU:n poliittisen eliitin käskyvallalle, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen.
Immosen mukaan EU-eliitti on hätää kärsimässä, ja siksi se maalailee ilmoille monenlaisia uhkakuvia.
– Uhkakuvat talouden saralla voivat olla hyvin perusteltujakin, sillä onhan Italia talouden luvuin mitattuna kolmanneksi suurin euromaa. Silti näkisin suurimpana syynä uhkakuvien maalailuun sen, että Italian kansallismielisen hallituksen pelätään aiheuttavan monin tavoin kestämätöntä päänvaivaa EU-eliitille ja murentavan EU:n suosiota eurooppalaisten silmissä entisestään.
– EU-eliitti pelkää, että kansallista etua puolustava politiikka leviää Italiasta, Unkarista, Puolasta ja Itävallasta myös muihin jäsenmaihin, Immonen sanoo.
Kansallismielisyys kasvaa
Immosen mukaan on tärkeä ymmärtää, että kansallismielisyyden nousu Italiassa ja muissa jäsenmaissa ei ole kyseisten maiden kansalaisten ja niiden tahtoa toteuttavien kansallismielisten puolueiden vika, vaan EU:n, euroalueen ja niiden käskyvaltaa noudattavien kotimaisten päättäjien vika.
– EU ja EMU ovat pilanneet maineensa itse huonolla politiikalla. Eurooppalaiset ovat nähneet, miten heidän verorahansa käytetään tukipaketteihin ja miten EU:n ulkorajojen yli vyöryvä massamaahanmuutto tuhoaa heidän asuinympäristönsä. He ovat nähneet, miten EU:n komissio kävelee kansallisten päätöksentekoelinten yli ja määrää sanktioita maille, jotka yrittävät valvoa omia rajojaan ja ajaa kansallisia etujaan.
– Nämä asiat herättävät tavallisissa kansalaisissa oikeutettua huolta, johon EU-eliitti valtamedian avustuksella on reagoinut leimaamalla heidät rasisteiksi tai tietämättömiksi hölmöiksi, Immonen toteaa.
Nykypolitiikka jakaa Eurooppaa
Immonen ihmettelee, miten vielä tähänkään päivään mennessä EU-federalistit eivät ole osoittaneet pienintäkään kykyä itsekritiikkiin eikä pienintäkään halua pohtia, missä he itse ovat menneet harhaan.
– Sen sijaan he ovat soimanneet väärin äänestänyttä kansaa ja kansallismielisiä puolueita sekä laatineet suunnitelmia integraation syventämiseksi. He ovat jatkaneet samalla ylimielisyyden tiellä, joka on johtanut Euroopan unionin tähänastisen historiansa pahimpaan kriisiin.
– Erityisen vaarallista tämä ylimielisyys on siksi, että se vain syventää ristiriitoja Euroopan kansojen välillä ja tuhoaa mahdollisuudet aitoon yhteistyöhön, Immonen sanoo.
”Ajatus vahvasta Euroopasta ei ole huono”
Immosen mielestä ajatus vahvasta ja yhteen hiileen puhaltavasta Euroopasta ei suinkaan ole läpikotaisin huono.
– Euroopassa on kyse joukosta ihmisiä ja kansoja, jotka jakavat keskeisiltä osiltaan esimerkiksi yhteisen historian ja juuriltaan yhteisen kulttuuritradition. Eurooppalaisuus on omanlaisensa kulttuurimuoto, eräs ainutkertainen tapa elää ja olla olemassa. Euroopan historian merkittävät ilmiöt kuten kaupunkikulttuurin synty, feodalismi, uskonpuhdistus vastareaktioineen, löytöretket, valistus ja romantiikka, kansallisvaltioiden synty ja teollinen vallankumous ovat olleet koko mannerta ja kaikkia sen kansoja koskettavia asioita, Immonen toteaa.
Yhteiset kriisit yhdistävät kansoja
Kaikesta monimuotoisuudesta ja erimielisyyksistäkin huolimatta Euroopan kansoilla on Immosen mukaan myös yhteisiä poliittisia intressejä, jotka ovat viime aikoina vain korostuneet.
– Turvapaikanhakijakriisi, suurten valtioiden voimapolitiikka ja ekologinen kriisi ovat ongelmia, joiden ratkaisemiseen vaaditaan kaikkien Euroopan maiden yhteistyötä. Toivoisin Euroopassa toimittavan ennen kaikkea näissä asioissa yhteisessä rintamassa Euroopan kansojen etu edellä, Immonen sanoo.
EU-eliitti ymmärtänyt eurooppalaisuuden väärin
Immosen mukaan nykymuotoinen EU:n poliittinen johto on ymmärtänyt yhteisen eurooppalaisuuden idean tuhoisalla tavalla väärin.
– EU-eliitti uskoo, että jonkinlainen yleinen eurooppalaisuus hiljalleen liuentaa ja poistaa kansalliset identiteetit ja tekee kansallisvaltiot tarpeettomiksi. On päivänselvää, ettei tällaista abstraktia eurooppalaisuutta ole olemassa eikä voikaan olla. Ei ole olemassa ”pelkästään” eurooppalaista ihmistä, vaan jokainen eurooppalainen kuuluu myös johonkin kansakuntaan, Immonen sanoo.
– Tervehenkisen eurooppalaisen yhteisöllisyyden pitäisi suojella ja vaalia näitä kansakuntia ja kansallisia identiteettejä, ei suinkaan pyrkiä hävittämään niitä. Samalla tavoin kansallisvaltiokin rakentuu erilaisten paikallisten identiteettien päälle ja parhaassa tapauksessa toimii niitä suojaavana rakenteena.
Ihmiset puolustuskannalla
Immosen mukaan EU-federalistien suurin virhe on ollut kuvitelma, että nationalismi on Eurooppa-aatteen vihollinen.
– Kiintymys yhteiseen eurooppalaiseen perintöön olisi voinut kehittyä kansallisen yhteenkuuluvuuden tunteen rinnalle, samalla tavoin kuin paikallis- ja heimoidentiteetit ovat toimineet ja toimivat yhä kansallisvaltioiden perustana.
– Vallanhimossaan ja liittovaltiohaaveissaan EU-fanaatikot ovat viitanneet kintaalla nationalismin myönteisille voimille, kuten rakkaudelle kotiseutua, kulttuuria ja kanssaihmisiä kohtaan. He eivät kuitenkaan ole kyenneet hävittämään kansallistunnetta vaan ajaneet sen puolustuskannalle ja näin kylväneet vihan ja sekasorron siemenet. Siitä EU-eliitti saa syyttää vain itseään, Immonen sanoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- valtamedia jäsenmaat EU-eliitti EMU Kansallismielisyys Eurooppa Euroopan komissio Federalismi Italia Olli Immonen
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Huhtasaari: Perussuomalaiset rakentaa ruotsidemokraattien kanssa isänmaallista Europpaa

Immonen: Kokoomuslaiset pikkuporvarit eivät ymmärrä kansallismielisyyden käsitettä

Puola ja Unkari haastavat EU:n päätöksen kaventaa EU-kansalaisten työskentelymahdollisuuksia muissa EU-maissa

Italia syyttää EU-virkamiehiä maan talousahdingosta

Euroopan komissio tyrmäsi odotetusti Italian budjettiesityksen

Voiko EU saada Italiaa liekaan?
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää