Itävalta ottaa kovat keinot käyttöön taistelussa poliittista islamia vastaan. Aluksi suljetaan seitsemän moskeijaa ja jopa 40 kiihkomielisintä salafisti-imaamia karkotetaan maasta. Hallituksen toimenpiteet perustuvat sisäministeriön selvitykseen, jonka kohteena ovat olleet turkkilaistaustaiset uskonnolliset yhteisöt ja järjestöt.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğanin kanslia pitää Itävallan toimia seurauksena islamofobiasta ja rasismista. Asiasta kertoneen Kronen Zeitungin lukijat puolestaan kannattavat hallituksen toimia lehden äänestyksessä 97-prosenttisesti.

Liittokansleri Sebastian Kurzin mukaan Itävallassa ei ole sijaa ”rinnakkaiselle yhteiskunnalle ja radikalisoitumiselle”. Tiedotustilaisuudessa varaliittokansleri Heinz-Christian Strache huomautti, että nyt ilmoitetut toimet ”ovat vasta alkua” ja hallitus on varautunut tarvittaessa muuttamaan myös lakeja.

Sisäministeri Herbert Kickl huomautti ministeriönsä tekemään selvitykseen viitaten, että turkkilaista rahoitusta saaneista moskeijoista Wienissä jopa joka kolmannessa saarnattiin integraatiota eli itävaltalaista yhteiskuntaa vastaan.

Itävallan 9 miljoonasta asukkaasta muslimeita on runsaat puoli miljoonaa. Suurin osa muslilmeista on lähtöisin Turkista.

Suomen Uutiset