

LEHTIKUVA
Jalkapannan käytöstä eripuraa hallituksessa – vihreät ja keskusta täysin eri linjoilla
Uuden hallitusohjelman mukaan kielteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille laitettaisiin jalkapanta.
Vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Saara Hyrkön mukaan jalkapanta olisi jatkossa nimenomaan vaihtoehto tilanteisiin, joissa henkilö muuten otettaisiin säilöön.
Hyrkkö kertoi aamulla MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa, että vihreiden mukaan toimenpiteen tarkoitus olisi lisätä vapautta.
– Tällä hetkellä ihmisiä otetaan säilöön, mikä on vakavasti vapautta rajoittava toimenpide. Hallitusohjelmassa todetaan, että nyt tutkitaan vähemmän rajoittavia teknisen valvonnan keinoja. Ihmisten valvontaa ei ole tarkoitus lisätä, Hyrkkö esitti.
Tavio: Ei estä tekemästä rikoksia
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio sanoi, ettei hän ymmärrä sellaista lähtökohtaa, että hallituksen tarkoitus ei ole lisätä valvontaa.
– Kuitenkin samalla haluatte laittaa valvontarangaistuksen mukaisen nilkkapannan. Minua epäilyttää se, että mitä tämä käytännössä olisi. Uskoisin, että käytännössä panta laitetaan hyvin harvoille, joka ei ole tarkoituksenmukainen ratkaisu. Ei se estä ketään tekemästä rikoksia tai karkaamasta, koska pannan voi aina irroittaa,Tavio sanoi.
Riitoja hallituksen sisällä?
Hyrkkö toisti näkemyksensä, jonka mukaan jalkapanta olisi jatkossa nimenomaan vaihtoehto tilanteisiin, joissa henkilö muuten otettaisiin säilöön.
– Tekninen valvonta voi olla jotain muutakin. Vaihtoehtoja tutkitaan sellaisia tilanteita varten, joissa ihminen muuten otettaisiin säilöön, ja joka toimenpide rajoittaisi vapautta.
– Eli jatkossa vaaralliset henkilöt saisivat olla vapaana eikä heitä otettaisi säilöön, Tavio ihmetteli.
Hyrkön ja vihreiden näkemykset pantavalvonnasta aiheuttanevat varmuudella riitoja hallituksen sisällä, sillä keskustan näkemykset ovat aivan erilaisia. Osa keskustalaisista ajaa jalkapannan käyttöönottoa sisäisen turvallisuuden näkökulmaa painottaen.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Saara Hyrkkö jalkapanta valvonta kielteinen turvapaikkapäätös Säilöönotto Sisäinen turvallisuus Ville Tavio vihreät perussuomalaiset Keskusta
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Junnila: Turvapaikkapäätökset menettävät merkityksensä – suurempi houkutus kuin Sipilän tarjoama talo

Peltokangas: Hallitusohjelma on suora kutsuhuuto koko Afrikan mantereelle ja kolmansien maiden elintasosurffareille

Tavio: Vihervasemmistohallituksen ohjelma on karua luettavaa – hallitus aikoo elää velaksi, myydä valtion omaisuutta ja lähettää myynnistä saadut rahat Afrikkaan

Purra ja Immonen: Hallitusohjelman maahanmuuttolinjaukset vahingollisia niin työmarkkinoiden kuin kestävyydenkin suhteen

Sisäministeri Ohisalon mukaan kovien huumeiden käyttö ja hallussapito pitäisi sallia – ”Vihreät tekemässä Suomesta huumeidenkäyttäjien paratiisia”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää