Kokoomuksen eurovaaliehdokas Marjatta Rasi kysyy Verkkouutisten mukaan allekirjoittaneen kantaa siitä, millä tavoin ja millä summalla Suomen puolustuksen uskottavuudesta tulisi huolehtia.

Itseni ja edustamani puolueen mielestä puolustusmäärärahoja on korotettava heti seuraavan vaalikauden alussa vähintään puolustushallinnon turvallisuus- ja puolustuspoliittiseen selontekoon kirjaamalla tavalla. Se tarkoittaa, että Puolustusvoimat saisi vuonna 2016 lisää noin 50 miljoonaa euroa ja siitä asteittain vuoteen 2020 mennessä yhteensä noin 150 miljoonaa euroa indeksikorotusten lisäksi. Menolisäys on otettavissa esimerkiksi miljardiluokan kehitysavusta.

Suomella pitää jatkossakin olla periaatteina omat vahvat Puolustusvoimat, yleinen asevelvollisuus ja koko maan puolustus. Suomea puolustavat suomalaiset.

Ehdokas Rasi ei selvästikään ole seurannut viimeaikaista turvallisuuspoliittista keskustelua. Mahtaako hän olla tietoinen edes siitä, että hänen edustamansa puolueen johdolla on tällä vaalikaudella rapautettu uskottavaa ja itsenäistä puolustuskykyä? Viittaan Ottawan sopimukseen liittymiseen ja puolustusbudjetin rajuihin leikkauksiin. Tässä tilanteessa tärkeintä on saattaa oma puolustus kuntoon, eikä haihatella Nato-optiolla.

JUSSI NIINISTÖ