Puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Jussi Niinistön (ps) mukaan Ylellä ovat menneet puurot ja vellit sekaisin jalkaväkimiinakysymyksessä.  Toisin kuin Yle väittää, hän ei ole arvostellut jalkaväkimiinat korvaavia järjestelmiä.

– Olen yksinkertaisesti todennut, että miinoja ei voi korvata. Niiden myötä poistuvaa suorituskykyä voidaan toki yrittää paikkailla eri järjestelmillä, kuten haastattelussa erityisesti mainituilla lennokeilla, joita olisi ollut syytä hankkia ilmankin miinojen sotilaallisesti ja taloudellisesti järjetöntä tuhoamispäätöstä, Niinistö kertoo blogissaan.

Niinistö on huolissaan myös puolustusvoimien materiaalihankintojen tasosta, joka on jäämässä vaarallisen alhaiseksi. Hän toivottaakin vastikään aloittaneelle maavoimien komentaja Seppo Toivoselle menestystä työhönsä, joka on myös kantanut huolta etenkin ilma- ja panssaritorjunnan hankinnoista.

Niinistö viittaa kenraali Toivosen lausuntoon , että on valtionjohdon asia, mitä päätöksiä jalkaväkimiinat kieltävän Ottawan sopimuksen suhteen tehdään.

– Näin on. Perussuomalaiset ja nyt myös Kokoomus tuoreella puoluekokouspäätöksellään kannattavat irtautumista sopimuksesta. Tästä ja Puolustusvoimien määrärahoista äänestetään tulevissa eduskuntavaaleissa 2015 ja näistä asioista päätetään vaaleja seuraavissa hallitusneuvotteluissa, Jussi Niinistö linjaa.

Niinistö muistuttaa myös siitä, että Puolustusvoimat aikanaan aikanaan Ottawan sopimukseen vasten tahtoaan.

– Jalkaväkimiinojen tilalle luvattiin rahoitus uusien asejärjestelmien hankintaan. Vaihtoehtona oli luu kurkkuun: Suomi olisi viety Ottawan sopimukseen ilman minkäänlaista kompensaatiota Puolustusvoimille.

PS VERKKOTOIMITUS