Itävallan nykyhallitus on omilla toimillaan ajanut kansakunnan erääseen sen pahimmista talouskriiseistä kuuna kullan valkeana, sanoo kansallismielinen poliitikko Herbert Kickl. Vapauspuolueen mielestä koronarajoituksia on nyt purettava ja jokaiselle kansalaiselle annettava 1 000 euroa käteen kotimaisiin palveluihin ja tuotteisiin kuluttamiseksi.

”Kansalaisilla on oikeus vapaaseen, turvalliseen ja ennustettavaan elämään”. Tällä otsikolla Itävallan vapauspuolue esittelee ajatuksiaan osoitteessa Coronawahnsinn.at. Vaatimuslistalla ensimmäisenä on kansalaisten henkilökohtaista vapautta leikkaavien rajoitusten purkaminen. Hallituksen ”pelkopolitiikalle” on pantava piste ja kansakunta on palautettava ”normaalitilaan”.

Tonni käteen jokaiselle

Entinen sisäministeri, vapauspuolueen Herbert Kickl sanoi tiistaina, että tulevaisuus on nyt tehtävä ja ehdotti erääksi keinoksi 1 000 euron ”tositteen” antamista jokaiselle itävaltalaiselle. Se olisi käytettävä vuoden loppuun mennessä itävaltalaisten tavaroiden ja palvelusten ostamiseen ”toimialasta riippumatta”, kuten Kickl asian ilmaisi.

Kicklin mielestä ehdotus on ”mutkaton ja epäbyrokraattinen”, toisin kuin nykyhallituksen toimenpiteet. Kickl kuvaa ehdotusta gewinn-gewinn -tyyppiseksi: ”Se olisi hyödyllinen kuluttajille ja se olisi hyödyllinen yrityksille”. Jos jokainen itävaltalainen ikään katsomatta saisi kyseisen summan, avustuspaketin hinnaksi tulisi 8,9 miljardia euroa.

Paluuta normaaliin nopeutettava

Kicklin mielestä nykyhallitus on toimillaan vahvasti vaikuttanut siihen, että ”olemme keskellä yhdessä pahimmista talouskriiseistä”. Nopeat ja ennakkoluuttomat toimet ovat tarpeen, jotta paluu normaalielämään olisi mahdollista.

Vastaavan ehdotuksen ovat Saksassa tehneet yllättäen vihreät, siellä ”helikopteriraha” asukasta kohden olisi 2 500 euroa. Itävallan kansallispuolue odottaa nyt muun opposition kantaa esitykseensä.

SUOMEN UUTISET