

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ennen eduskunnan täysistuntoa Helsingissä keskiviikkona 31. toukokuuta 2017. / Lehtikuva
Keskustan pysyttävä alkoholiasiassa hallitusrintamassa – Soini: Johdetaanko kepua puskasta?
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vaatii ehdottomasti keskustaa pitäytymään hallituksen rintamassa alkoholilaista päätettäessä.
– Johdetaanko kepua puskasta, Soini kysyi keskiviikkona eduskunnassa viitaten Pekka Puskaan (kesk.), joka on nostanut jo ennestään tunnettuja terveysnäkemyksiä jälleen keskusteluun.
– Mikä on sovittu jo vuosi sitten, ei voi muuttua, Soini paalutti.
– Minulla on sellainen kunniakäsitys politiikassa, että saavutetusta neuvottelutuloksesta pidetään kiinni. Niin olen toiminut, enkä aio tätä 20 vuoden perinnettä viimeisenä 10 päivänä muuttaa ja edellytän samaa muiltakin. Minusta meidän pitää viedä yhdessä loppuun, mikä on vuosi sitten yhdessä sovittu. Tämä on kysymys johtajuudesta, Soini totesi.
Kyttyrää hieromalla ei tule mitään
Uusista tapaamisista esimerkiksi puoluejohtajien välillä ei ole vielä sovittu, mutta asia täytyy viedä yhdessä maaliin, Soini totesi istunnon alkaessa.
– Tämmöinen omantunnon keppihevosena käyttäminen.. Perussuomalaiset on vaikeat asiat keskuudessaan hoitanut ja se on ainoa tapa saada päätöksiä yhteiskunnassa aikaan. Jos ruvetaan kenenkin kyttyrää hieromaan, ei siitä mitään tule, Soini totesi.
Vuosi sitten neuvoteltu tulos pitäisi viedä läpi. Soini vastasi kysymykseen kepun tekemästä perussuomalaisten syyllistämisestä näin.
– Joskus pitää kysyä, kuka puoluetta johtaa. Perussuomalaisia johdan minä 10 päivää, mutta johdetaanko kepua puskasta, Soini kysyi.
Turunen keskustalle: Harkitkaa ponnen käyttöä
Talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps.) painotti myös, että vuoden takaisesta sopimuksesta täytyy pitää kiinni. Yhden neuvon hän antoi keskustalaisille.
– Ainoa mitä he vielä voisivat miettiä olisi ponsi: että he miettisivät omia ponsia lakiesityksen perään. Mutta yhteisen esityksen takana pitää olla, Turunen painotti.
Kokoomuksen Pauli Kiuru halusi esittää oman ratkaisunsa Suomen Uutistisissa: jaetaan kiista kahteen osaan ja päätetään nyt ne asiat, joista ollaan yhtä mieltä. Ja niitä on paljon. Eri mieltä ollaan vain limuviinasta ja alkoholiprosentista. Päätettäisiin ne sitten, kun pöly on laskeutunut, Kiuru esitti.
Veli-Pekka Leskelä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Elomaa alkoholilaista: Emme halua avata neuvoteltua kompromissia uudelleen

Tökerö vedätys ei käynyt perussuomalaisille – Simon Elo alkoholilaista: “Keskusta kaatoi sopimuksen”

Kommentti: Keskusta valehtelee alkoholiasiassa täysin surutta
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Saksan kansallisen mediayhtiön ZDF:n uutisdokumentti paljastaa Hamasin soluttautumisen kansalaisjärjestöihin Euroopassa
Journalistit Carl Exner ja Ahmet Şenyurt selvittivät "Die Spur" -uutisdokumentissa, mitkä tahot ovat islamististen rakenteiden ja Hamasin propagandistien taustalla. Tutkivan journalismin dokumentti todentaa, kuinka Hamas-toimijat ovat merkittävissä rooleissa eurooppalaisissa yhdistyksissä ja kansalaisjärjestöissä.

Kun mitta tulee täyteen: Rikollisjengien terrorille pantiin kertakaikkinen piste – El Salvadorin kansalaisten turvallisuudentunne oli aiemmin pohjamudissa, tänään parempi kuin sveitsiläisillä
El Salvadorin itsevaltainen presidentti lopetti kovalla kädellä maata terrorisoivien rikollisjengien mielivallan. Kansa ja yrityselämä kiittävät mutta arvostelijoitakin riittää. Yhtä kaikki El Slavador on tänään kansalaisten mielestä yksi maailman turvalllisimmista maista.