Kirkko kohtasi perussuomalaiset maanantaina Turussa Mikaelinkirkossa. Puolitoistatuntisen debatin aikana kansanedustajat Ville Tavio ja Laura Huhtasaari pohtivat kirkon roolia maahanmuutossa, turvapaikkojen antajana ja poliittisena toimijana. Huhtasaari lähetti tilaisuuden loppupuolella kirkolle painokkaat terveiset, jossa hän kannusti kirkon väkeä rohkeuteen. Tavio puolestaan nosti esiin valtiofilosofisen näkökulman sille, miksi yksittäistapauksista ei voida johtaa lakeja.

Keskustelussa kirkkoherra Jouni Lehikoinen puntaroi ristiriitaa, jossa ikiaikaisena turvapaikkana toimineen kirkon suojiin pyrkii karkotuspäätöstä piileskelevä turvapaikanhakija. Miten tilanteessa tulisi toimia?

Hankalaksi tilanteen tekee se, että kenelläkään ei voi olla varmuutta siitä, onko turvapaikanhakijan kertomus hengenvaarasta totta vai ei.

Koskapa oltiin kirkossa, on luontevaa keskustella vertauksin. Ville Tavio nosti esiin ”isoäitivertauksen”, joka kuului seuraavasti:

”Valtio on olemassa tietyistä syistä. Tärkeä valtiofilosofinen huomio, joka täytyy tässä keskustelussa tehdä on se, että valtiofilosofiaa ei voida johtaa yksittäisestä tapauksesta.

Vähän sama asia kuin jos nyt kertoisin, että kaverini Pertti, joka jäi kiinni rajusta rattijuopumuksesta, mutta kun huomattiin, että hänen pitikin ajaa humalassa, koska hän oli viemässä sydänkohtauksen saanutta isoäitiään TYKS:iin, hänellä oli täysi oikeus ajaa humalassa. Koska jos hän ei olisi ajanut humalassa, niin isoäiti olisi kuollut.

Mieti, että jos tällaisesta yksittäistapauksesta vedämme sen johtopäätöksen, että ”okei, annetaan kaikkien ajaa humalassa”. Meillä kaikillahan voi olla isoäiti takapenkillä.”

Ville Tavion erinomainen "isoäitivertaus" kertoo, miksei yksittäistapausten perusteella tehdä lakeja

Ville Tavion erinomainen "isoäitivertaus" kertoo, miksei kännissä saa ajaa, ja miksen lainsäädäntöä voida tehdä yksittäisten tapausten perusteella.Tavio kommentoi maanantaina 8.20.2018 Mikaelinkirkossa kirkon turvapaikkapolitiikkaa. Toisena tentattavana oli Laura Huhtasaari.

Julkaissut Suomen Uutiset Keskiviikko 10. lokakuu 2018


Tyhjät kirkkosalit?

Porilaiselta kansanedustaja Laura Huhtasaarelta tiedusteltiin, miten hän yrittäisi saada nuoria kiinnostumaan kirkon sanomasta. Huhtasaari vastasi, ja lähetti samalla painokkaat terveiset kirkolle:

”Minä itse toivon kirkolta ja teiltä, vaikka toistan vähän samojakin asioita, mutta nämä ovat tärkeitä. Minä oikeasti toivon sitä, että kirkko rohkeasti puolustaa kristillisiä arvoja, kristittyjä, kristillistä perinnettä, koska muuten islam pyyhkii yli. Me tarvitsemme vahvan kristinuskon Suomeen.

Me tarvitsemme nuorisoherätyksen. Haluan, että jokaiselle nuorelle olisi ilon aihe tulla kirkkoon saisimme täytettyä tämän salin vielä teidän lisäksenne nuorilla. Haluan, että kirkot ovat täynnä Suomessa.

Älkää alistuko tämän yhteiskunnan hegemonian edessä. Pitäkää Raamatusta kiinni. Pitäkää Evankeliumista kiinni. Pitäkää Jumalan sanasta kiinni. Se on rohkeutta, ja sitä me teiltä odotamme.”

Huhtasaaren terveiset kirkolle: "Olkaa rohkeita, pitäkää Raamatusta kiinni"

Laura Huhtasaari pistää sen verran vahvaa kannanottoa menemään, että penkistä täytyy pitää kiinni: "Olkaa rohkeita. Pitäkää Raamatusta kiinni. Pitäkää Evankeliumista kiinni. Pitäkää Jumalan sanasta kiinni." "Minä oikeasti toivon sitä, että kirkko rohkeasti puolustaa kristillisiä arvoja, kristittyjä, kristillistä perinnettä, koska muuten islam pyyhkii yli."Laura puhui maanantaina Mikaelinkirkossa Turussa Ville Tavion kanssa.

Julkaissut Suomen Uutiset Keskiviikko 10. lokakuu 2018


Koko illan lähetys on katsottavissa täällä (äänenlaatu on paikoitellen heikko):

Kirkko kohtaa perussuomalaiset LIVENÄ – Tavio ja Huhtasaari Mikaelinkirkossa

Kirkko kohtaa perussuomalaiset tänään Turussa Mikaelinkirkossa 18.30 alkaen. Suomen Uutiset lähettää tilaisuuden suorana verkkolähetyksenä.Debatin aiheeksi nousee takuuvarmasti maahanmuutto ja kirkon toiminta turvapaikanhakijoiden suhteen.

Julkaissut Suomen Uutiset Maanantai 8. lokakuu 2018


SUOMEN UUTISET