Pirkanmaan kokoomusnuorten Valtteri Koivunen uhittelee tuoreessa Twitterissä sylkäisevänsä jokaisen Lotta-patsaan päälle, joka hänen eteensä sattuu.

Koivunen kirjoittaa tuoreissa twiiteissään: ”Lotta Svärd on kuvitteellinen henkilö, siksi sille on erikoista pystyttää sotasankaripatsasta. Lottajärjestö oli avoimen rasistinen, militaristinen ja poliittinen. Sen pitkäaikainen johtaja oli natsien suosiossa ja sai Saksan-matkallaan Hitleriltä huomattavan kunnianosoituksen. (…) Mm. yllä mainitsemistani syistä aion sylkeä jokaiselle Lotta-patsaalle, mikä eteeni sattuu.”

– Nämäkö puheet edustavat sitä kuuluisaa kokoomuslaista arvopohjaa tänä päivänä? Eipä ihme, etteivät kansallismieliset perussuomalaiset mahtuneet viime kesän jälkeen enää samaan hallitukseen kokoomuksen kanssa, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen.

– Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpohan on jo ilmoittanut ihannehallituskumppaneikseen ensi vaalikaudella vihreät ja RKP:n. Kokoomus on täydellisesti hylännyt viimeisetkin konservatismin rippeensä.

Historian tuntemus hukassa

Immosen mielestä tällaiset kokoomuslaisten puheet ovat yksiselitteisesti halveksittavia.

– Nämä kannanotot osoittavat sen valitettavan tosiasian, että monilla nuorilla politiikan vaikuttajilla historian tuntemus on valittavan vähäistä sekä kuva menneestä ajasta pahasti liberaalin hegemonian vääristämää.

– Todellisuudessa Lotta Svärd teki korvaamattoman arvokasta työtä puolustaessaan isänmaatamme ja kansallista vapauttamme. Ilman Lottien ja muiden naisten sotavuosien suurta panosta ja uhrautuvaisuutta Suomi ei olisi pärjännyt taisteluissa suurta vihollista vastaan, Immonen muistuttaa.

SUOMEN UUTISET