

Koponen huolissaan matkailualan tulevaisuudesta: Missä viipyvät tuet hotelleille?
Työ- ja elinkeinoministeriössä saatiin vihdoin valmisteltua tuki ravintola-alan yrityksille. Tuesta tullaan kuitenkin vähentämään mahdolliset ely-keskukselta tai Business Finlandilta saatu kehitykseen annettu rahoitus, jota ei saa käyttää esimerkiksi kiinteiden kulujen maksuun, raaka-aineisiin tai investointilainojen lyhennyksiin, vaan pelkästään uusien liiketoimintojen kehittämiseen.
Kansanedustaja Ari Koponsen mielestä on selvää, että kehityshankkeita tullaan ajamaan alas, jotta ravintola-alan toimijat saavat haettua uutta tukea kiinteiden kulujensa kattamiseksi. Koponen on hämmentynyt tuen saannin ehdoista.
– Tuet ovat näin ollen toisensa pois sulkevia, vaikka ne on suunnattu aivan eri tarpeisiin. Miksi ja millä perusteella ELY-keskusten ja Business Finlandin kehittämistuki vähennetään mahdollisesta ravintoloiden tukisummasta? Muun muassa tätä Koponen hämmästelee eilen jättämässään kirjallisessa kysymyksessään.
Tukea tarvitsevat myös muut toimijat
Ravintolat eivät suinkaan ole ainoita toimijoita, joka kärsivät liiketoiminnan rajoitustoimista. Suoraa ja nopeaa julkista tukea tarvitsevat Koposen mielestä nyt kaikki yritykset, joiden toimintaa on viranomaisten toimesta rajoitettu. Matkustus- ja kokoontumisrajoitukset käytännössä kieltävät esimerkiksi matkatoimistoja ja hotellialan yrityksiä harjoittamasta elinkeinoaan.
– Norjassa on tehty matkailualan yrityksille monipuolinen tukipaketti, jossa valtio korvaa yrityksille kiinteitä kuluja. Suomessa matkanjärjestäjillä ei ole hallituksen päätösten vuoksi vielä kuukausiin mahdollisuutta elinkeinon harjoittamiseen, sillä ministeri Ohisalon mukaan vapaa-ajan matkustus Suomen rajojen ulkopuolelle avataan vasta viimeisenä eli todennäköisesti vuodenvaihteessa. Matkailuala tulee kärsimään koronan vaikutuksista todennäköisesti pisimpään, ja hotellialan toipuminen kriisistä kestää useita vuosia, selventää Koponen.
Koponen kysyykin hallitukselta, onko suunnitteilla hotelliyrityksille omaa tukipakettia ja miten muiden matkailualan toimijoiden, esimerkiksi matkatoimistojen, liiketoiminta tullaan turvaamaan.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- matkailuala hotellit rajoitukset koronakriisi ravintolat liiketoiminta Ari Koponen Business Finland valtion tuki perussuomalaiset
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Tavio: Jos tartunnat saataisiin painettua mahdollisimman alas, yhteiskuntaa voitaisiin avata nopeammin – ”Strateginen valinta tulisi olla tukahduttaminen, eikä taudin leviämisen jatkuva hidastaminen”

Wihonen: Kesäkahvilat tulisi rinnastaa tukea saaviin ravintoloihin

Ronkainen valtion koronatuesta: ”Rahaa kipattu Kankkulan kaivoon”

Perussuomalaiset kyselytunnilla: Duunarit lomautettuina, pienyrittäjät kärsivät – ja hallitus jakaa miljonääreille lisää rahaa

Perussuomalaiset kansanedustajat: Lapin matkailu ja rekikoirien henki on pelastettava

Marinin hallitus vastasi kirjalliseen kysymykseen: Ei erityistukea tapahtuma-alalle
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää