Valkoisen talon tiedottaja Kayleigh McEnany esittää vakavia syytöksiä FBI:ia kohtaan. Hän pitää mahdollisena, että FBI rakensi Michael Flynnille tarkoituksella ansan. Flynn on kenraali ja Trumpin hallinnon entinen turvallisuuspoliittinen neuvonantaja.

– Nämä paljastukset on otettava vakavasti, jotta kansalaiset voivat edelleen luottaa oikeusjärjestelmäämme. Jos FBI voi tehdä tällä tavalla kenraalille, he voivat tehdä samoin kenelle tahansa meistä. On vaikeaa uskoa, että Yhdysvalloissa voi tapahtua tällaista, McEnany moitti. Asiasta kertoo New York Post.

McEnany perusteli vehkeilyä muun muassa viime viikolla julkaistulla FBI:n vastavakoilujohtaja Bill Priestapin käsinkirjoittamalla tekstistä, jossa puntaroitiin Flynnin kohtaloa: ”Mitä on tavoitteemme? Totuus vai se, että hänet saadaan valehtelemaan, jotta voimme asettaa hänet syytteeseen tai antaa hänelle potkut?”

Kun Flynn alun perin kutsuttiin kuulemiseen, häntä ei epäilty rikoksesta. Monimutkaisen oikeusprosessin myötä hän päätyi ensin tunnustamaan, että oli valehdellut kahdelle liittovaltion tuomarille yhteydenpidostaan Venäjän-suurlähettilääseen. Sen jälkeen hän on yrittänyt perua tunnustustaan.

Vuosia jatkunut oikeusprosessi tulee nyt päätökseen, ja Flynn pääsee pälkähästä. Liittovaltion tuomari totesi, ettei FBI:n alkuperäinen tutkimus ylittänyt tutkintakynnystä. Mahdollisella valehtelulla ei tässä tapauksessa ole merkitystä.

Presidentti Donald Trump on kertonut, että häntä on yritetty horjuttaa Flynnin avulla.

Flynnin tapaus liittyi erikoissyyttäjä Mullerin tutkimukseen, jossa setvittiin Trumpin mahdollisia Venäjä-yhteyksiä.

SUOMEN UUTISET

Tagit