Kreikan kymmenvuotiset kymmenvuotiset valtion joukkovelkakirjat joutuivat myyntiaaltoon perjantai-iltana, kun korkotaso nousi jälkimarkkinoilla jälleen yli yhdeksän prosentin. Lyhyemmän laina-ajan velkakirjoilla korko oli jopa tätä korkeampi. Kolmivuotisen lainan korkotaso ponnisti yli 11 prosentin.

Tilanne, jossa lyhyen ajan velkakirjoilla on korkeampi tuottovaatimus kuin pitkäaikaisilla velkakirjoilla, viittaa maksukyvyttömyysuhkaan. Tällainen tilanne muodostui Kreikan presidentinvaalien vuoksi. Mikäli hallituksen esittämä kandidaatti ei saa taakseen riittävää enemmistöä, hallitus kaatuu. Silloin edessä ovat uudet parlamenttivaalit, ja mielipidetiedusteluissa tukiohjelmia vastustava Syriza-puolue on ollut pitkän aikaa kärkipaikalla.

Talousaikakausilehti The Economistin mukaan uusien parlamenttivaalien ollessa edessä voi koko yhteisvaluutta euro olla uhattuna. Lehti arvelee, että pääministeri Antonis Samaras voi myös onnistua uhkapelissään ja saada presidentin valinnan lävitse. Silloin hänellä olisi pidempi aika jatkaa säästökuuria. Tämä voi tosin koitua kohtalokkaaksi iskuksi niille oppositiopuolueille, jotka lähtevät tukemaan Samarasta. Kreikassa käydään parlamenttivaalit vuonna 2016.