Mitä vähemmän vetotekijöitä, sitä yksinkertaisempaa EU-alueelle kohdistuvan siirtolaispaineen torjuminen lopulta on, perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra kirjoittaa Facebookissa.

EU-vaalien alla maahanmuutto on noussut keskeiseksi puheenaiheeksi myös puoluejohtajien vaalipaneeleissa, mikä osoittaa, ettei mediakaan enää voi loputtomiin vältellä aihetta.

– Vaikka keskustelun taso on toisinaan hieman niin ja näin, on hyvä, että asiasta ylipäätään keskustellaan, perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra toteaa.

Purra kirjoittaa Facebookissa:

– On erinomaista, että vaalipaneeleissa – käytännössä jokaisessa – puhutaan maahanmuutosta. Näin ei ole ennen ollut, mutta nyt mediakaan ei enää voi vältellä aihetta.

– Keskustelun tason kanssa tosin on vähän niin ja näin.

Vetotekijät minimiin

Korostan aina vetotekijöitä ja niiden minimoimisen tärkeyttä, Purra kirjoittaa.

– Mitä vähemmän vetotekijöitä, sitä yksinkertaisempaa torjuminen. Siihen perustuu myös Euroopan ulkopuolella tapahtuvan kansainvälisen suojelun malli.

– Kun suojelun saaminen EU:sta ei olisi mahdollista, turvapaikanhakijoiden määrä romahtaisi. Mahdollisuus on vetotekijä. Kun sitä ei ole, määrä tippuu. Ja sitä myötä kustannukset ja muutkin haitat.

Eurooppa ei enää kanna

Purra korostaa, että säästyneet rahat voitaisiin käyttää paremmin.

– Pieni osa säästyneestä rahasta voitaisiin panna pakolaisleireille oikeasti pakenevien suojeluun. Tai – kuten nyt – ukrainalaisten auttamiseen täällä Ukrainan lähialueilla. Niin se nyt vain on tehtävä. Eurooppa ei enää kanna.

SUOMEN UUTISET