Venäjä pitää kaikkia kansalaisiaan velvollisina ajamaan Venäjän etua, vaikka näillä olisi jonkin toisenkin maan passi, Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari sanoi Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien vaalitentissä Sanomatalossa. Huhtasaari oli ainoa presidenttiehdokas, joka halusi rajoittaa kaksoiskansalaisten pääsyä ainakin korkeimpiin sotilasvirkoihin.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) tavoittelee Uuden Suomen mukaan lainsäädäntöä, jonka perusteella puolustusvoimien sotilasvirkoihin voitaisiin jatkossa nimittää ainoastaan henkilö, jolla on vain Suomen kansalaisuus.

– Venäjähän katsoo niin että jos sulla on Venäjän kansalaisuus, niin sä olet venäläinen. Sitten sulla saattaa olla jonkin muun maan passi. Ja sä joudut rikosoikeudelliseen vastuuseen, jos et sä aja Venäjän etua, Huhtasaari sanoi.

Huhtasaaren mielestä on ”aika mielenkiintoista”, että Suomessa voi olla venäläinen puolustusministeri ja venäläinen puolustusvoimain komentajakin.

Kaksoiskansalaisia voidaan tällä hetkellä nimittää kaikkiin sotilasvirkoihin aina hierarkian huipulle asti.

Huhtasaaren mielestä puolustusministeri on oikeilla jäljillä.

– Jos sä otat vastaan esimerkiksi puolustusministerin tehtävän tai puolustusvoimain komentajan tehtävän, niin minusta sinun pitää luopua siitä toisesta kansalaisuudesta. Sinun pitäisi silloin olla vain Suomen kansalainen.

Suomen Uutiset