Kolmoismurhaan ja sittemmin lukuisiin muihin rikoksiin syyllistynyt Juha Valjakkala on uutisten mukaan poistunut luvattomasti avovankilasta. Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Leena Meri hämmästelee, miksi pitkän rikoshistorian omaava rikoksenuusija on ylipäätään sijoitettu avovankilaan.

Kolmoismurhaaja Juha Valjakkala on useita kertoja paennut vankilasta tai jättänyt palaamatta sinne lomilta. Perussuomalaisten kriminaalipoliittisessa ohjelmassa vaaditaan, että vakaviin rikoksiin syyllistyneet vangit sijoitetaan aina suljettuun vankilaan, jossa tuomio istutaan päivästä päivään ilman ehdonalaista vapautta.

– Myös vankilomia tulisi myöntää vain erittäin poikkeuksellisesti. Rangaistus kärsitään, eikä siitä kuulu ansaita lomapäiviä kuten työsuhteessa, perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja ja varatuomari Leena Meri toteaa.

Vankien ”omat lomat” rangaistaviksi

– Tulee muistaa, että vankilomalta on helppo ottaa hatkat ja ”pidentää” lomaa. On hyvä huomata, että avolaitoksesta luvaton poistuminen tai lomilta palaamatta jättäminen ei ole rikos. Olen tehnyt lakialoitteen, jossa ehdotetaan vankien ”omien lomien” säätämistä erikseen rangaistavaksi rikokseksi, Meri kertoo.

Voit tutustua tarkemmin perussuomalaisten kriminaalipoliittisen ohjelman tavoitteisiin täältä.

Suomen Uutiset