
Leena Meri: Ilmastosopimuksen taakanjako on epäoikeudenmukainen Suomelle – EU rankaisee niitä, jotka ovat jo hoitaneet tonttinsa hyvin
Koko maapallon luontoa pitää suojella saastumiselta, mutta suojelusta aiheutuvia taloudellisia taakkoja ei saa laittaa vain niiden harteille, jotka ovat jo nyt vähentäneet päästöjä eniten, kirjoittaa Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri blogillaan.
Ilmastonmuutos on tosiasia, Meri toteaa – ja muistuttaa, että sen nostivat esille myös paitsi presidentti Sauli Niinistö myös Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari uudenvuodenpuheissaan.
EU-sovellutus Pariisin ilmastosopimuksesta on kuitenkin epäoikeudenmukainen Suomelle ja voi jopa pysäyttää työllisyys- ja talouskehityksen, Meri pelkää.
Epäoikeudenmukaisuus paljastuu, kun laitetaan rinnakkain maakohtaiset sähköntuotannon kivihiiliosuudet ja taakanjaossa sovitut maakohtaiset päästövähennystavoitteet, Meri kirjoittaa.
Meri ottaa esimerkiksi kivihiilen osuuden sähköntuotannosta: Puola 92 %, Bulgaria n. 90 %, Romania n. 90%, Tanska 48 %, Saksa 46 % (tukee yhä ruskokivihiilituotantoa itäisessä Saksassa) ja Suomi 6,7 %.
– Entä sitten EU:n päästöjen vähentämistavoitteet: Puola 7 %, Romania 2 %, Bulgaria 0 %. Vähiten kivihiiltä käyttävälle Suomelle 39 %:n päästövähennystavoite on EU:n kolmanneksi korkein ja esimerkiksi Ranskalla ja Saksalla ne ovat pienemmät.
Miksi taakanjako on näin epäoikeudenmukainen?
– Ilmeisesti siksi, että eniten päästöjä tuottavat EU-maat eivät olisi muuten ratifioineet Pariisin sopimusta, Meri arvelee.
– Suomen hallitus otti eniten saastuttavien EU-maiden taakan Suomen kannettavaksi täysin tietoisena siitä, ettei Suomi ilman taloudellisia ja tuotannollisia leikkauksia pysty 39 %:n päästövähennyksiin, Meri kirjoittaa.
Päästöjen taakanjaossa ei huomioitu lainkaan, että suomalaiset energia- ja teollisuuslaitokset ovat jo minimoineet päästönsä.
– Nyt tehdyllä päästöjen taakanjaolla EU ei tule lunastamaan Pariisissa lupaamiaan tavoitteitaan. Sopimus pitäisikin neuvotella uudelleen ja laatia sellaiseksi, että se huomioi EU:n päästöjen taakanjaon oikeudenmukaisesti.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho: Kivihiilen ja turpeen käyttökielto tulee kalliiksi sekä lisää päästöjä – ”Keskustan etupiiri rahastamassa”

Perussuomalaiset: Sähkövero puolitettava – ”Tuet pois tuulivoimalta ja haittamaahanmuutosta”

Mäkelä: ”Maailman jäteongelmat eivät ratkea, jos Suomessa käytäisiin tunteenomaisesti kieltämään muovipusseja”

Putkonen: Demarit vihreämpiä kuin vihreät itse – ”Kivihiilen käytön kieltävä pakkolaki nostaa pääkaupunkiseudun vuokria 10-20 prosenttia”

Perussuomalaiset: Kivihiilen täyskielto erittäin ongelmallista huoltovarmuuden näkökulmasta
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Mitä ihmettä? Ilta-Sanomat söhelsi arkivapaita koskevan uutisensa, ja pian ministerille toivotettiin kuolemaa

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Yleisradio starttasi pride-aktivismin – ja samalla politikoi murrosikää lykkäävien, kyseenalaisten hormonihoitojen aloittamista lapsille ja nuorille
Yleisradion Pride-myötäily näyttäytyy ongelmallisena, koska Yle on julkinen organisaatio, jonka toiminnan kulujen maksamiseen osallistuvat myös ne kansalaiset, jotka eivät koe omakseen Pride-liikkeen poliittisia hankkeita esimerkiksi alaikäisten hormonihoidoista tai ”kolmannesta sukupuolesta”.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Professori: Jaettu inho länttä kohtaan yhdistää woke-liikkeen ja islamistit
Professori Gad Saad analysoi Bulletin-julkaisulle antamassaan haastattelussa pian julkaistavan kirjansa "Suicidal Empathy" aiheita sekä yhteiskunnan irrationaalisia eli loogisen ajattelun vastaisia uskomuksia niin sanottujen ”loisideoiden” kautta. Hän kritisoi voimakkaasti woke-ideologiaa, Greta Thunbergin asemaa länsimaisessa yhteiskunnassa sekä vasemmistolaisten ja islamistien liittoutumista.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.