SDP:n eilen esittelemä ilmastopoliittinen ohjelma on suututtanut teollisuusduunarit. – Demarit pettävät duunarit pyrkiessään taas olemaan vihreämpiä kuin vihreät itse. Demarit liittyivät ilmastopoliittisella ohjelmallaan teollisuusvihamieliseen yhteisrintamaan keskustan, kokoomuksen ja vihervasemmiston rinnalle, paheksuu perussuomalaisten työmies Matti Putkonen.

– Demarit halveksuvat vientiteollisuusduunareita tarjoamalla SDP:n ilmastopoliittisen hullutuksen myötä työnsä menettäville tilalle Musta Pekka -korttia eli muutosturvaa cleantech-alan työpaikkoihin, joita ei ole olemassakaan.

Sähkön ja kaukolämmön hinta nousee 20-30 %

Putkosen mielestä on poliittista epärehellisyyttä piilotella jättimäistä hintalappua, joka aiheutuu kotitalouksille ja teollisuudelle kivihiilen käytön kieltävästä pakkolaista.

– Pakkolaki tulee toteutuessaan nostamaan pääkaupunkiseudun vuokria 10-20 prosenttia. Vuokrien nousun aiheuttaa pakkolain seurauksena tapahtuva sähkön ja kaukolämmön hinnan nousu, joka on tutkimuslaitosten laskelmien mukaan 20-30 %. Vastaavat asumisen isot lisälaskut odottavat suurta osaa suomalaisista. ”Kivihiilikaupunkien” kaukolämmöllä lämpiävissä taloissa asuu yhteensä noin 1,2 miljoonaa suomalaista.

– Demarit ovat sokeutuneet viherkiimassaan, eivätkä tunnusta, että Yhdysvallat on vähentänyt eniten hiilidioksidipäästäjä eli yli 42 miljoonalla tonnilla vuonna 2017. EU on lisännyt hiilidioksidipäästöjä 40 miljoonaa tonnia, ja Kiina kasvatti hiilidioksidipäästöjään 120 miljoonaa tonnia vuodesta 2016 vuoteen 2017. Suomen osuus maailman CO2-päästöistä on 16 promillea.

Suomi toteuttanut ilmastosopimuksen tavoitteet etuajassa

Suomessa on WHO:n tutkimuksen mukaan maailman paras ulkoilmanlaatu. Pienhiukkaspitoisuus on keskimäärin 6 mikrogrammaa kuutiometriä kohden, joka on matalin maakohtainen luku maailmassa.

– Teollisuuden ja liikenteen päästöjen minimointiohjelmat ovat tuottaneet tulosta. Suomi on jo etuajassa toteuttanut oman osansa Pariisin ilmastosopimuksesta. Nyt on muiden maiden aikaa hoitaa osuutensa, Putkonen toteaa.

Perussuomalaiset puolustavat suomalaisten oikeuksia

Putkonen painottaa, ettei Suomella ole käytännön mahdollisuuksia tai taloudellisesti varaa ottaa muiden maiden päästötaakkoja kantaakseen.

– Toisin kuin demarit perussuomalaiset puolustavat suomalaisten oikeuksia ajaa omalla autollaan rajoituksetta sekä lämmittää puuta polttaen sekä takat että saunat. Perussuomalaiset puolustavat samaten kaikkien nykyisten sähkön- ja energiatuotannonmuotojen säilyttämistä aina kivihiiltä ja turvetta myöten, Putkonen painottaa.

SUOMEN UUTISET