Eduskuntaryhmän johtaja Leena Meri (ps.) moittii hallituksen veronalennuslupauksia, jotka on niputettu yhteen ”haittaverojen” kanssa. Lopputulos nostaisi Meren mukaan autoilun, energian ja asumisen hintaa eli tosiasiassa korottaisi keski- ja pienituloisten verotusta.

– Hallitus on valtiovarainministeri Petteri Orpon suulla ilmoittanut alentavansa tuloverotusta Kiky-sopimuksen mukaisesti, mutta samalla kiristävänsä ”haittaveroja” eli suomeksi sanottuna mm. autoilun ja energian ja sitä kautta asumisen verotusta. Nämä verot ovat tasaveroja ja iskevät kovimmin keski- ja pienituloisiin. Veronalennuslupaukset ovat siis pelkkä bluffi.

Perussuomalaiset vastustavat näitä korotuksia ja ovat jo aiemmin vaatineet polttoaineveron ja sähköveron alentamista.

Perussuomalaiset tulevat pitämään suomalaisten etua esillä ja etusijalla, kun valtion budjettia taas laaditaan. Suomalaisille on muun muassa tärkeää, että asumista halpuutetaan. Jotta suomalaisilla on jatkossakin varaa asua, tarvitaan muun muassa kohtuuhintaista energiaa, asumista sekä mahdollisuutta kulkea autolla.

– Samoin pienituloisille olisi merkittävää, että lääkkeiden 50 euron omavastuu poistetaan. Nämä ovat vain pari esimerkkiä viime syksyn vaihtoehtobudjetistamme.

– Saamme budjettiin tuloja esimerkiksi laittamalla suursäätiöt ja –yhdistykset verolle oikeudenmukaisen veropohjan laajentamiseksi. Samoin kehitysyhteistyömallimme säästää suoraa valtion tukea, mutta antaa veronmaksajille vaikutusmahdollisuuden valita avun kohde, Meri jatkaa.

Hallitus petaa uuden pakolaisaallon vastaanottamista

Nyt on myös paljastunut, miksi hallitus edelleen nousukauden aikana ottaa uutta velkaa 1,5 miljardia euroa. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan EU:ssa on ”salainen” sopimus siitä, että Suomi varautuu 100.000 uuden turvapaikanhakijan vastaanottamiseen.

– Käsittämätöntä varautumista. Eikö tällainen invaasio pitäisi estää eikä ruveta varautumaan 100.000 ihmisen vastaanottamiseen? Mediassa toistellaan hallituksen kantoja. Muun muassa Aamulehden 6.8 julkaiseman jutun perusteella pidetään jopa valitettavana, että varautuminen ei ole onnistunut. Kun pyytää varoja pieniin asioihin, niin vastaus hallitukselta on, että jakovaraa ei ole. Toiset menot ovat kuitenkin sellaisia, että rahaa vaan on. Vuoden 2015 vyöry maksoi pelkkinä vastaanottokeskusten menoina yli 500 miljoonaa euroa, Meri toteaa.

– On selvää, että jos otamme Suomeen satatuhatta uutta turvapaikanhakijaa, seuraa siitä se, että keskituloisten verotusta kiristetään ja sosiaalitukia pienituloisilta karsitaan. Toinen vaihtoehto tietysti on velan roima kasvattaminen. En usko, että suomalaiset haluavat kumpaakaan vaihtoehtoa, Meri sanoo lopuksi.

SUOMEN UUTISET