Kansallinen etu vaatii vastuullista taloudenpitoa. Valtio ei voi jatkuvasti jakaa sellaista, mitä ei ole. Jos uutta velkaa otetaan nousukauden keskellä melkein kaksi miljardia euroa vuodessa, miten käy sitten kun laskusuhdanne alkaa? kysyy perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenvuoron eduskunnassa pitänyt kansanedustaja Ville Tavio.

Perussuomalaisten mielestä talouden tasapainon vaatimat toimet on tehtävä Suomen kansan ja sen lasten tulevaisuuden takaamiseksi, mutta ne on tehtävä oikeudenmukaisesti.

– Perussuomalaiset toimivat suomalaisen työn puolesta, hyvinvointivaltion säilymisen puolesta ja suomalaisten turvallisuuden puolesta. Kun eduskunta aloittaa nyt hallituskauden viimeisen budjettikäsittelyn, on aika tarkastella, onko Suomi-laiva jykevästi kurssissa vai pikemminkin tuuliajolla, huomauttaa kansanedustaja Ville Tavio.

Työnteon on oltava aina kannattavaa

Perussuomalaiset myöntävät, että kauden alussa Suomen tila ei ollut kaksinen. Nyt elämme parempia aikoja, maailmantalous on ollut jo pidempään nousussa.

– Työllisyysaste on noussut vaalikauden aikana, mutta tästä on pitkälti kiittäminen hyvää yleistä suhdannetilannetta. Hallituksen rehvastelu omasta erinomaisuudestaan on silmänlumetta. Riittäviä toimia ei ole tehty. Työnteon kannattavuus ei ole muuttunut, keskituloisen verotaakka on kova ja pienyrittäjät hukkuvat yhä byrokratiaan.

– Ei ihmisiä voi vaatia eri aktiivimalleilla työllistymään, jos töitä ei yksinkertaisesti ole tarjolla. On myös usein kannustinloukkutilanteita, joissa työn vastaanottamalla henkilölle jäisi vähemmän rahaa käteen kuin työttömänä. Ihmiset kyllä menevät töihin, jos töitä on tarjolla ja työn vastaanottaminen on taloudellisesti palkitsevaa. Tähän me perussuomalaiset esitämme ja vaadimme korjausta, Tavio sanoo.

Jyrkkä ei ulkomaiselle halpatyömarkkinalle

Perussuomalaiset painottavat, että työehtojen polkemisen on loputtava ja ulkomaisen halpatyövoimamarkkinan luominen on pysäytettävä. Perussuomalaiset haluavat säilyttää ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnan, jotta Suomessa tehdään jatkossakin töitä rehellisesti ja reilusti suomalaisilla työehdoilla.

– Perussuomalaiset vastustavat kaksien työmarkkinoiden luomista ja tahtovat tarjota työntekijöille kepin sijasta porkkanaa.

Yrittäjille, duunarille ja eläkeläisille porkkanaa

Perussuomalaiset muistuttavat, että yritykset luovat työpaikat, ei hallitus.

– Meidän tulee kannustaa pienyrityksiä kasvuun esimerkiksi antamalla verohyötyä, jos yritys investoi uusiin suomalaisiin työpaikkoihin. Loputkin yritykset karkaavat Viroon, ellemme lopeta byrokratiaa ja kuoliaaksi verottamista.

– Verotuksen pienentäminen ei merkitse enää Suomen tapauksessa automaattisesti valtion tulojen pienenemistä, vaan tavalliseen duunariin ja eläkeläisiin kohdistuvat verohelpotukset kohentaisivat ostovoimaa ja piristäisivät rahan kiertoa, Tavio sanoo.

Eläkkeiden verotus on Suomessa korkeaa.

– Perussuomalaiset laskisivat eläkkeiden verotusta työn verotuksen tasolle. Tämä auttaisi erityisesti niitä pienituloisia työeläkeläisiä, jotka ovat jääneet takuueläkkeen korotusten ulkopuolelle. Lisäksi poistaisimme lääkkeiden omavastuun pienituloisilta ja kohdistaisimme enemmän rahaa omaishoitoon.

Suomalaisilta investointeja suomalaisiin yrityksiin

Maailmantaloudessa taloussyklin korkein kasvuvaihe on jo ohitettu ja ensi vuonna Suomen talouskasvun on ennakoitu hidastuvan 1,7 prosenttiin. Talouskasvu nojautuu kotimaiseen kysyntään ja ulkomaankauppaan, mutta kotitalouksien kulutuskysyntää rajoittaa käytettävissä olevien tulojen hidastuva kasvu. Samoin investointien kasvun ennustetaan hidastuvan ensi vuonna.

– Perussuomalaiset haluavat kannustaa suomalaisia sijoittamaan suomalaisiin yrityksiin. Jotta kotimainen kysyntä, investoinnit ja siten myös talouskasvu eivät hiipuisi, hallituksen pitää ryhtyä toimiin lisätäkseen suomalaisten ostovoimaa ja yritysten investointeja.

Perussuomalainen talouspolitiikka ei verota kuoliaaksi

Perussuomalaisten mielestä suomalaisten ostovoima saadaan nousuun asumista halpuuttamalla ja yksityisautoilun kustannuksia laskemalla.

– Perussuomalainen talouspolitiikka on tavallisen kansalaisen puolella, sillä perussuomalainen talouspolitiikka ei verota kuoliaaksi, kuten Suomessa jopa istuva oikeistohallitus tekee, esimerkiksi nostamalla asumisen hintaa – ja nostamalla autoilun hintaa korottamalla polttoaineveroa, Tavio huomauttaa.

– Polttoaineveron alentamista luvattiin, jos raakaöljyn hinta nousee 80 dollariin tynnyriltä ja vaadin yhä, että hallitus pitäisi lupauksensa. Pääministeri Sipilän hallitus ei pidä edes näin yksinkertaista lupaustaan!

Haittamaahanmuutto seis

Perussuomalaiset tahtovat muistuttaa eduskuntaa ja hallitusta siitä, että Suomi on suomalaisten kansallisvaltio. Turvapaikanhakijoiden vastaanottopalveluiden piirissä arvioidaan olevan edelleen 10 500 henkilöä.

– Ei suomalaisille köyhille tai kodittomille ole pystytetty vastaanottokeskuksia tarjoamaan heidän tarvitsemiaan palveluita. On taloudellisesti kestämätöntä ja väärin, että veronmaksajien rahoilla ylläpidetään mukavissa oloissa tuhansia joutilaita ulkomaalaisia miehiä, jotka eivät ole osallistuneet hyvinvointiyhteiskuntamme ylläpitoon millään tavoin.

– Samaan aikaan suomalaiset vanhukset ja sairaat jätetään heitteille. Perussuomalaiset vaativat, että Suomen on ryhdyttävä toimenpiteisiin yhtäältä pakkopalautusten tehostamiseksi ja toisaalta vastaanottotoiminnasta aiheutuvien kustannusten minimoimiseksi. Suomesta tulee tehdä vähiten houkutteleva Pohjoismaa haittamaahanmuutolle.

Tavio painottaa, että perussuomalaisten mallilla verovaramme jäisivät käytettäviksi suomalaisten hyvinvoinnin edistämiseen.

– Ja niitä riittää niin lapsiperheille, koulutukseen kuin eläkeläisillekin.

SUOMEN UUTISET