Helsingin Sanomat kirjoitti tänään, että lastensuojelu törmää pääkaupunkiseudulla yllättäviin ongelmiin vieraskielisten perheiden kanssa. Esimerkiksi kahdeksanvuotias ei tiennyt omaa nimeään, toisessa perheessä teinit pyörittivät yksin perhearkea.

Kulttuurierot maahanmuuttajien ja suomalaisten välillä ovat suuria. Espoon lastensuojelusta kerrotaan, että on kulttuureja, joissa yhteisö, veljet, siskot ja muut sukulaiset ovat kasvattaneet lasta. Myös viisivuotias on saatettu jättää hoitamaan vuoden vanhaa vauvaa, eikä siinä ole perheen mielestä mitään erikoista.

– Ihmettelenkin, että monet tahot haluavat silti lisää haitallista maahanmuuttoa, vaikka ongelmia on monella tasolla jo lapsesta asti, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri toteaa.

Hyödytöntä ja kallista maahanmuuttoa

Meri ihmettelee, miten Suomi hyötyy taloudellisesti, kulttuurisesti tai sosiaalisesti maahanmuutosta, joka maksaa koko ajan enemmän erilaisten palveluiden ja tulkkausten vuoksi.

– Voisiko joku, joka puhuu suomalaisten alhaisesta syntyvyydestä ja haitallisen maahanmuuton lisäämisen tarpeesta vastata, miksi tarvitsisimme lisää tällaista maahanmuuttoa?

– Miten se vastaa mihinkään ongelmaan, kuten Suomen työllisyyden ja talouden paranemiseen, asumisen hinnan jatkuvaan kallistumiseen, Suomen velkaantumiseen, huoltosuhteen vääristymiin, kulttuurien törmäämisen ongelmiin jne? Meri kysyy ja sanoo jäävänsä odottamaan epätodennäköistä vastausta.

SUOMEN UUTISET