

LEHTIKUVA
Lehto: Tarvitaan lisää poliiseja huumekaupan hillitsemiseksi
Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehto jätti tänään kirjallisen kysymyksen poliisien resurssien kohdentamisesta.
Suomessa on tällä hetkellä noin 7 150 poliisia. Hallituksen kehysriihessä poliisille on tarkoitus esittää lisärahoitusta, jolla saataisiin varmistettua noin 7200 poliisin taso ensi vuodeksi. Viidenkymmen poliisin lisäys tuntuu kuitenkin täysin riittämättömältä, kun Suomen Poliisijärjestöjen Liitto on vaatinut poliisien määrän lisäämistä vähintään 700:lla.
Lahdesta tullut huumekeskus
Poliisien määrän väheneminen näkyy esimerkiksi Lahden seudulla siten, että Lahdesta on tullut Suomen huumesatama, josta rikollisjärjestöt välittävät huumeita muualle Suomeen.
– Huumekaupan hillitsemiseksi tarvitaankin lisää poliiseja. Lahden alueen huumekauppaan puuttuminen vaikuttaisi huumerikollisuuteen koko maassa, sillä Lahdella on rikostilastojen ja huumausaineiden yleisyyttä selvittävien jätevesitutkimusten mukaan keskeinen rooli etenkin Etelä-Suomen huumekaupassa ja maahantuonnissa, Lehto toteaa.
Lehto kysyykin, mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä, jotta Lahden alueella rehottavaan huumekauppaan voidaan puuttua ja
aiotaanko Lahden alueen poliisin määrää lisätä?
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Joka kolmas raiskattu on ulkomaalaisen uhri – Apulaispoliisipäällikkö: ”Ahdisteluista jääty kiinni jopa verekseltään poliisille”

Helsingin PS-Nuoret: Itäkeskuksesta on tullut Lähi-itäkeskus, Puhos vastenmielinen paikka – ”Rappiota ei voi enää katsoa sivusta”

Yle: Turvapaikanhakijoiden tekemien seksuaalirikosten uhreista lähes puolet oli alaikäisiä

Halla-aho suhtautuu huumeisiin hyvin kielteisesti: ”Ei pidä madaltaa kynnystä ryhtyä käyttämään päihdyttäviä aineita”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää