Helsingin Perussuomalaiset Nuoret vaatii Itäkeskuksessa sijaitsevan Puotinharjun ostoskeskuksen purkamista.

Kaupataan huumeita ja rituaaliteurastettua lihaa

Helsingin PS-Nuorten mielestä Puhos on varottava esimerkki epäonnistuneesta maahanmuuttopolitiikasta. Huonokuntoinen ja vanha ostoskeskus toimii nykyisin käytännössä maahanmuuttajien epämääräisenä kokoontumispaikkana, joka tunnetaan myös esimerkiksi huumeiden myynnistä.

– Maahanmuuttajien segregaatiota ja ghettoutumista täytyy ehkäistä kaikin keinoin. Sosiaaliturvan varassa elävien maahanmuuttajien pyöriminen vain omissa porukoissaan pienillä alueilla hidastaa kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan, toteaa Helsingin PS-Nuorten puheenjohtaja Toni Ahva.

– Rappiota ei voi enää katsoa vain sivusta. Puhoksen ostoskeskus on vastenmielinen ja turvaton. Puhoksessa toimii lähinnä rituaaliteurastettua lihaa myyviä kauppoja, thai-hierontapaikkoja ja matkatoimisto, joka myy turvapaikan saaneille lomamatkoja Lähi-itään. Itäkeskuksesta on tullut Lähi-itäkeskus, jossa kantasuomalaiset ovat vain pieni vähemmistö, näpäyttää Ahva.

Puhoksen tilalle urheilukeskus

Helsingin PS-Nuoret esittää Puhoksen tilalle rakennettavaksi Itä-Helsingin urheilukeskusta. Urheilu on erinomainen tapa integroida maahanmuuttajia osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Uusi moderni urheiluhalli Itä-Helsinkiin olisi tervetullut, sillä vanha Myllypuron Liikuntamylly on lähinnä jäänne Itä-Saksan ajoilta.

– Puhos oli kannattava liikekeskus viimeksi 1980-luvulla. Nykyaikainen urheiluhalli monipuolisine liikuntamahdollisuuksineen olisi mitä mainioin korvike Puotinharjun vanhalle ostoskeskukselle. Tällä hetkellä ostoskeskuksessa ei kantaväestöä palvele kuin yksi lähikauppa, urheiluliike ja kuntosali. Näille kaikille kolmelle voisi kuitenkin löytyä tilaa myös modernista urheilukeskuksesta. Itse näkisin urheilukeskuksen mahdollisimman monipuolisena, joka olisi paljon kattavampi kuin esimerkiksi Liikuntamylly, toivoo Helsingin PS-Nuorten toiminnanjohtaja Oskar Viding.

SUOMEN UUTISET