SDP julkaisi eilen talouslinjansa. Puolue korostaa ohjelmassaan perussuomalaisten tavoin viennin ja investointien merkitystä Suomen suunnan kääntämisessä.

– SDP:n ehdottamalla pienellä hienosäädöllä ei kuitenkaan käännetä Suomea nousuun. Ohjelma vaikuttaakin perussuomalaisten ohjelman vesitetyltä versiolta, sanoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström.

”Kovin on köykäiset eväät”

Lindströmin mielestä SDP:n ohjelmassa ei ole mitään uutta.

– Kun me perussuomalaiset puhumme vientisektorimme tukemisesta tuntuvalla energiaverotuksen alennuksella, eivät demarit ehdota juuri muuta kuin jo tehtyjen väylämaksun ja rataveron tilapäisten alennusten jatkamista ja ammattiliikenteen verotuksen tarkastelua. Kun me perussuomalaiset esitämme, että EU:n 2030 ilmastotavoitteisiin ei pidä yhtyä ilman reilua taakanjakoa, tyytyvät demarit lupaamaan vientiteollisuudelle huonon sopimuksen haittojen osittaista kompensaatiota valtion kassasta. Kun me perussuomalaiset ehdotamme investointipakettia, vastaavat demarit toteamalla, että liikenne-, asunto- ja maankäyttöpolitiikka on sidottava vahvemmin yhteen. Kovin on köykäiset eväät.

Duunarit ovat palkkansa ansainneet

Kummallisimpana linjauksena Lindström pitää SDP:n tavoitetta yhdistää maltillinen palkkaratkaisu ja palkkatasa-arvon toteutuminen.

– Yleisesti tiedetään, että maltillinen palkkaratkaisu tarkoittaa oikeasti palkkojen nollakorotusta. Tällöin ainoa keino edistää palkkatasa-arvoa on miesten palkkojen leikkaus. Ajavatko demarit tosiaan duunarimiesten palkanleikkausta? Lindström kysyy.

– Perussuomalaisten mielestä duunarimies ja -nainen ovat palkkansa ansainneet ja palkka-alen sijaan on vientisektorin kilpailukyky varmistettava esimerkiksi purkamalla EMU-puskureita.

SUOMEN UUTISET