

PS ARKISTO
Mäenpää arvosteli ankarasti hallituksen velanottoa: ”Hallituksen rahankäyttö on holtitonta ja järkyttävää”
Eduskunnassa käsiteltiin eilen hallituksen vuosikertomusta 2021. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää arvosteli erityisesti hallituksen talouspolitiikkaa ja piti EU:n lyijyasetusta uhkana vapaaehtoisen maanpuolustuksen toimintaedellytyksille.
Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää aloitti puheenvuoronsa arvostelemalla hallituksen velanottotahtia:
– Lyhyesti voisin sanoa, että tämä hallituksen vuosikertomuksen kolmas osio julkisesta taloudesta kertoo hallituksen velanotosta ja rahankäytöstä, joka on mielestäni holtitonta ja järkyttävää. Otsikot ”Verotus muuttuvassa maailmassa” ja ”Suomi kokoaan suurempi maailmalla” tuovat taas väistämättä mieleeni erään kansalaisen kirjoituksen minulle.
Oma porraspää laitettava kuntoon ensin
Mäenpää luki kansalaiselta saamansa palautteen, joka sopi kansanedustajan mielestä hyvin aihepiirin käsittelyyn:
– ”EU:n myötä touhu on kasvanut liian suureksi. Ihmiset eivät enää saa sitä tunnetta, että kuuluisivat johonkin ryhmään, jonka eteen tehdä töitä ja ahkeroida. Isänmaallisuutta ja kansallisvaltioiden rajaa on hämärretty. Ihmisiä ahdistaa, kun he eivät voi tehdä enää työtä ja kerätä verorahoja isänmaan hyväksi. Sekin vaikuttaisi aika paljon kansalaisten mielialaan, jos valtio laittaisi oman porraspään ensin kuntoon, ennen kuin alkaa vieraisiin pöytiin tarjoilemaan”, kuului Mäenpään saama väkevä kansalaisviesti.
Puolustuspolitiikassa parlamentaarista yhtenäisyyttä
Mäenpää huomautti myös pitävänsä Suomen korkean maanpuolustustahdon suurimpana uhkana tällä hetkellä Euroopan unionin lyijyasetusta. Mäenpää kertoi, että hallituksen vuosikertomukseen vuodelta 2019 laadittiin asetuksesta hänen aloitteestaan lausuma puolustusvaliokunnassa, jonka jälkeen sama valiokunta on toistanut yhteistä näkökulmaa ja linjausta EU:n lyijyasetuksesta useaan otteeseen esimerkiksi antamalla yksimielisen mietinnön valtioneuvoston puolustusselontekoon.
– Mahdollisen Euroopan unionin lyijyasetuksen voimaantulo ei saa heikentää reserviläisjärjestöjen ja vapaaehtoisen maanpuolustuksen toimintaedellytyksiä ja harjoitustoimintaa, kuuluu puolustusvaliokunnan linjauksen ydinkohta.
Mäenpään mieltä lämmitti erityisesti se, että Euroopan unionin lyijyasetuksen suhteen on oltu yksimielisessä rintamassa:
– Maanpuolustus on meidän kaikkien yhteinen asia. Tuolloin emme edes vielä tienneet, mitä turvallisuuspoliittisia mullistuksia Eurooppaan helmikuu 2022 oli tuomassa. Siksi nämä jo ennen Venäjän suurhyökkäyksen alkua ja Ukrainan sodan laajenemista julkituodut kannanotot ovat erityisen merkittäviä. Olimme jo tuolloin puolustuspolitiikassa yhdessä isänmaan asialla.
Kansallista etua edistettävä myös jatkossa
Tyytyväisyydestään huolimatta Mäenpää vaati Suomelta ja hallitukselta kansallista määrätietoisuutta tulevaisuudessakin:
– Tämä linja antaa selkänojaa myös jatkoa varten. Tiukkana pitää kansainvälisillä kentillä kansallisen edun nimissä tarvittaessa olla, vaikka siellä painetta tulisikin. Linjasta ei saa lipsua. Euroopan unionin kemikaaliviraston esitys lyijyn käytön rajoittamiseksi ampumatarvikkeissa ja kalastuspainoissa pitää ehdottomasti torjua. Suomi ja suomalaiset ansaitsevat sen. Tämä on niin merkittävä asia, että tulee vaikuttamaan maanpuolustustahtoon, jos tällainen surkea Euroopan unionin päätös tulee tänne meitä kiusaamaan. Tästä pitää teidän hallituspuolueissa ehdottomasti nostaa koko ajan kissa pöydälle.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- isänmaa lyijyasetus reserviläisjärjestöt Ukrainan sota Venäjän hyökkäys verorahat maanpuolustustahto holtiton rahankäyttö Puolustusselonteko vapaaehtoinen maanpuolustus kansallisvaltiot hallituksen vuosikertomus Euroopan unioni Isänmaallisuus Eurooppa Puolustusvaliokunta Kansallinen etu Juha Mäenpää Turvallisuuspolitiikka Velanotto Talouspolitiikka Puolustuspolitiikka
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Seuraavalle hallitukselle jäämässä ennennäkemätön velkasotku – ”Julkinen taloutemme ei tämän hallituksen politiikalla tule tervehtymään”

Soteuudistuksen toimeenpanosta puuttuu valtavasti rahaa – Purra syyttää hallitusta: ”Tämä on kulissia, aikaansaannoksenne ovat pelkkää paperia”

Mäenpää: Puolustusvälineteollisuuden vientimahdollisuudet turvattava

Huolehtiiko hallitus siitä, että EU:n lyijyasetus ei tule koskemaan reserviläisjärjestöjä?

Mäenpää vaatii EU:n toisen lyijyasetuksen hylkäämistä – vaarantaisi ampumaharrastuksen ja vapaaehtoisen maanpuolustuksen toimintaedellytykset

Perussuomalaiset: Vihervasemmisto jatkaa ylivelkaantumisen tiellä – valtion korkomenot kaksinkertaistumassa

Mäenpää vie tietoisuutta EU:n toisesta lyijyasetuksesta kansainväliselle tasolle: Moninaisia uhkakuvia niin viranomaisille kuin kansalaisillekin
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Mitä ihmettä? Ilta-Sanomat söhelsi arkivapaita koskevan uutisensa, ja pian ministerille toivotettiin kuolemaa

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Yleisradio starttasi pride-aktivismin – ja samalla politikoi murrosikää lykkäävien, kyseenalaisten hormonihoitojen aloittamista lapsille ja nuorille
Yleisradion Pride-myötäily näyttäytyy ongelmallisena, koska Yle on julkinen organisaatio, jonka toiminnan kulujen maksamiseen osallistuvat myös ne kansalaiset, jotka eivät koe omakseen Pride-liikkeen poliittisia hankkeita esimerkiksi alaikäisten hormonihoidoista tai ”kolmannesta sukupuolesta”.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Professori: Jaettu inho länttä kohtaan yhdistää woke-liikkeen ja islamistit
Professori Gad Saad analysoi Bulletin-julkaisulle antamassaan haastattelussa pian julkaistavan kirjansa "Suicidal Empathy" aiheita sekä yhteiskunnan irrationaalisia eli loogisen ajattelun vastaisia uskomuksia niin sanottujen ”loisideoiden” kautta. Hän kritisoi voimakkaasti woke-ideologiaa, Greta Thunbergin asemaa länsimaisessa yhteiskunnassa sekä vasemmistolaisten ja islamistien liittoutumista.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.