Perussuomalaiset ovat pitkään moittineet istuvan hallituksen holtitonta talouspolitiikkaa. Nyt huolettoman velanoton riskit ovat toteutumassa, kun valtion korkomenot kasvavat.

– Korkomenot kaksinkertaistuvat ensi vuonna 1,3 miljardiin euroon. Eihän tämä hallitus osaa kuin elää velaksi – missä säästöt? perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kysyy.

– Lapsiperheet ovat odottaneet kädenojennusta koko hallituskauden ajan. Lapsilisän kertakorotus inflaation verran on hyvä, joskin korotus tulisi tehdä pysyväksi. Ei ole yllätys, että kertakorvaus osuu juuri vaalien alle, Tavio hymähtää.

– 60-vuotiaiden kannustusraha palata takaisin työelämään vaikuttaa näpertelyltä. Työtulovähennyksissä muutama lisäsatanen tuskin tuo merkittävää lisää työllisyyteen.

Meri pettyi hallituksen energiapolitiikkaan

Vuoden alkupuolella perussuomalaiset laativat välikysymyksen bensiinin hintoja laskevista toimista. Puolue vaati muun muassa jakeluvelvoitteen hillitsemistä. Tuolloin hallitus tyrmäsi ajatuksen täysin, mutta myöhemmin hallitus viisastui ja laski jakeluvelvoitetta.

– Jakeluvelvoitteen voisi poistaa kokonaan, jotta hintoja saataisiin alemmaksi, puolueen 1. varapuheenjohtaja Leena Meri puuskahtaa.

– On järkyttävää, että hallitus vasta aloittaa selvityksen sähkön hinnan hillitsemiseksi, vaikka hinnat ovat olleet pilvissä jo kuukausikaupalla. Perussuomalaiset ovat pitkään vaatineet toimia hintojen hillitsemiseksi ja esittäneet lukuisia keinoja, joista olisi voinut ottaa koppia jo aiemmin, Meri toteaa.

– Koko Eurooppa on ollut kuukausien ajan huolissaan sähkön hinnoista, mutta hallituksen vitkastelu on ennätystasolla, Meri toteaa pettyneenä.

Suomen Uutiset