Perussuomalaiset kysyi tänään suullisella kyselytunnilla hoitoalan tilanteesta. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra huomautti keskustelussa, että hallituksen talouspolitiikka julkistalouden kahdeksan miljardin alijäämineen ei mahdollista hyvinvointiyhteiskunnan rahoitusta. Hoitajille tai soteuudistukseen ei riitä rahaa.

Hallituksen velanottoa eivät selitä vain korona tai Ukrainan sota. Perussuomalaisten Riikka Purran mukaan koko soteuudistuksen toimeenpanosta puuttuu valtavasti rahaa eivätkä kaikki hyvinvointialueet palveluineen käynnisty siinä aikataulussa kuin hallitus on säätänyt.

– Eikä tässä vielä kaikki: ette ole antaneet riittävästi rahaa myöskään hoitajamitoitukseen ja hoitotakuun kiristämiseen. Toistan – rahaa ei ole toteuttamaan sitä lainsäädäntöä, jonka te olette vieneet maaliin. Tämä on kulissia, aikaansaannoksenne ovat pelkkää paperia! Raha ei seuraa, Purra tuomitsee.

– Ja sitten vielä hoitajien palkka. Te olette kiihottaneet tätä tilannetta kärjistymään.

– Arvoisa hallitus, haukkasitte liian ison palan. Mitä vastaatte hoitajille, jotka odottavat lisää palkkaa, ja kansalaisille, jotka odottavat parempia sote-palveluita?

Aki Lindén kiisti kaiken

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.) selitti, että hoitohenkilöstökriisi on pitkälti koko Euroopan yhteinen, koska suuret ikäluokat ovat iäkkäitä. Hänen mukaansa tarvitaan työkulttuurimuutos, työnjako- ja koulutusuudistus ja niin edelleen.

Ministeri Lindén väitti, että Purran mainitsemat asiat on rahoitettu riittävästi, soteuudistus mukaan lukien.

– Ei pidä paikkaansa, Purra puisteli päätänsä.

Suomen Uutiset