Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää vaati tiistaina vauhtia hoitajien pakkorokotuslain purkamiseen.

Juha Mäenpää ihmetteli, miksi hänen tekemäänsä lakialoitetta pakkorokotusten purkamiseksi ei ole otettu käsittelyyn, ja miksi rokottamattomia hoitajia ei haluta töihin työvoimapulan keskellä.

– Hoitoalalla on pula työntekijöistä ja joitakin osastoja joudutaan sulkemaan. Tällä hetkellä rokottamattomia hoitajia on kotona, koska he eivät voi mennä töihin.

Tilanne saattaa pahentua

Kansanedustajan mukaan tilanne vain pahenee lähikuukausina.

– Siellä on myös rokottamattomia hoitajia töissä, jotka ovat sairastaneet taudin, mutta heinäkuussa heistä ensimmäiset ovat jäämässä kotiin tämän teidän lakinne mukaan, koska heille tulee täyteen kuusi kuukautta koronan sairastamisesta. Miten aiotte selvitä tästä, ja miksi ette ole tuoneet sitä lakia käsittelyyn? Mäenpää kysyi hallitukselta.

Vastavalmistuneita pelotellaan pakolla

Mäenpää toi esille erityisen huolensa vastavalmistuneiden hoitajien tilanteesta.

– Olen saanut tästä lukuisia viestejä, että nyt alkaa kuusi kuukautta sitten taudin sairastaneita hoitajia taas joutumaan lakiasetuksen takia sivuun omasta työstään. Ja on tullut myös sellaista viestiä, että juuri opintonsa päättänyttä, hoitajaksi vakituiseen työsuhteeseen päässyttä henkilöä sitten ruuvataan tällä lailla, että rokotteet pitää ottaa tai saat lopputilin.

SUOMEN UUTISET