Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelän mukaan äänestäjiä on näkynyt runsaasti perussuomalaisten teltoilla ja muissa tapahtumissa, mikä ennakoi aktiivisuutta myös varsinaisena vaalipäivänä.

– Kaikissa vaaleissa nousee aina esille uusia teemoja. Tällä kertaa kiinnostavat ainakin vanhustenhuoltoon ja yksityisautoiluun liittyvät asiat. Sitten on kestoteemoja, kuten maahanmuutto, joka kiinnostaa ja puhuttelee ihmisiä vuodesta toiseen. Myös yleisesti välttämättömien elinkustannusten mahdollinen nouseminen huolestuttaa monia.

Viherverot suututtavat

Vaikka hallituspolitiikkaan ollaan laajasti tyytymättömiä, myös punavihreän opposition avaukset närkästyttävät äänestäjiä.

– Suunnitellut korotukset muun muassa lihatuotteiden ja polttoaineen verotukseen eivät näyttäisi innostavan porukkaa. Tälläkin kertaa on kuitenkin tarjolla hyviä, perussuomalaisia vaihtoehtoja punavihreään kurituspolitiikkaan, Mäkelä painottaa.

Hallituksen olisi pitänyt erota jo 2017

Hallitus erosi tiistaina surullisenkuuluisan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun epäonnistuttua ties kuinka monennen kerran. Mäkelän mielestä kyseessä oli pelkkä vaalitemppu.

– Hallitus kaatoi nyt itse itsensä, sopivasti ennen vaaleja. Tämän hallituksen olisi kuitenkin pitänyt erota jo kesällä 2017.

Äänestäjien käsitys muuttunut

Perussuomalaisten gallup-kannatus on kääntynyt hurjaan nousuun eduskuntavaalien alla. Viimeisimmässä Ylen mittauksessa perussuomalaisten kannatus nousi kaikista puolueista eniten, jopa 13,3 prosentin kannatukseen.

Mäkelän mukaan gallup-suosio rakentuu useista eri tekijöistä.

– Nouseva kannatus saa tietysti aikaan uutta kannatusta. Äänestäjien käsitys perussuomalaisista on muuttunut positiivisemmaksi, ja yhä useampi jo sanoo äänestävänsä meitä. Sitä kautta tulee myös uusia äänestäjiä.

Hyvä tulos Kaakkois-Suomeen

Kolmatta kertaa eduskuntaan pyrkivä Mäkelä on ehdolla Kaakkois-Suomen vaalipiirissä.

– Kun tämä kannatuksen kehitys jatkuu, on hyvin mahdollista, että omasta vaalipiiristäni eduskuntaan nousee jopa neljä perussuomalaista kansanedustajaa, Mäkelä uskoo.

Suomen Uutiset tapasi kansanedustajaehdokkaan sunnuntaina Imatralla.

SUOMEN UUTISET