Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä on jättänyt tänään toimenpidealoitteen, jossa hallitusta vaaditaan puuttumaan polttonesteiden hintojen suomalaisia asuinpaikan mukaan voimakkaasti eriarvoistavaan kehitykseen.

– On kestämätöntä, että hallitus ei pidä kiinni vuoden 2016 linjauksestaan, jonka mukaan verokorotusta tarkistetaan alaspäin, kun raakaöljyn hinta nousee tarpeeksi.

– Polttonesteiden hinnat ovat nousseet kaikkialla. Tämä on entisestään pahentanut hintojen alueellisen vaihtelun aiheuttamia ongelmia seuduilla, jossa autoa tarvitaan eniten. Valtiovallan toimia tarvitaan tilanteen tasoittamiseksi, Mäkelä toteaa.

Kokoomus ei uskalla, keskusta ei halua

Erityisen huolissaan edustaja Mäkelä on vihreiden ja vasemmistopuolueiden halusta ankeuttaa suomalaista autoilijaa, ja hän epäilee, ettei kokoomus halua puuttua polttoaineen verotukseen vihreiden pelossa.

– Kokoomus ei uskalla ja keskusta menee Bernerin liikennepolitiikan mukana, johon polttonesteiden käyttö ylipäänsä ei sovi, ja jonka päämäärä on liikkumisen keskittäminen ja vähentäminen.

SUOMEN UUTISET