

PS ARKISTO
Mäkynen: Euroopan unioni jyrää pienet maat tulevaisuudessa
KOLUMNI Muistan ajan, kun Suomea vietiin Euroopan unioniin ja kaikki näytti lupaavalta. Vapaa kauppa, sisämarkkinat, työvoiman vapaa liikkuvuus ja yhteisvaluutta tuntuivat toimivalta ja vakautti myös Suomen taloutta. Näin meille ainakin kerrottiin.
Nykyään EU ei olekaan enää kauppaunioni, vaan unionia kehitetään liittovaltioksi, jossa itsenäisillä valtioilla ei ole enää merkitystä. Tällä hetkellä halutaan poistaa kaikki kansallisen identiteetin tunnukset ja kansallismielisyys on myrkkyä. ”Vihapuhe” ja päättäjien arvosteleminen halutaan tehdä rangaistavaksi. Meistä ollaankin tekemässä nöyriä EU-kansalaisia. Huomaatteko?
Brexitin myötä EU on paniikissa. Budjetti saadaan kasaan vain nostamalla jäsenmaksuja. Oman toiminnan järkeistämiseen ja rakenteisiin ei kajota – ja pelkästään hallintokulut ovat useampi miljardi, puhumattakaan muusta direktiivihömpästä. Kun kansallismielisyys on alkanut nostaa päätään Euroopassa, EU kaavailee omaa palkka-armeijaa, jolla pistää jäsenmaat kuriin.
EU:sta eroaminen aiotaan tehdä mahdottomaksi. Mikäli tämä EU-byrokraattien märkä päiväuni toteutuu, emme pääse EU:sta eroon kuin aseellisesti ja vastassa tulisi olemaan unionin palkka-armeija. Tällä hetkellä parlamentin kansallismielinen ID-ryhmä, johon Laura Huhtasaarikin kuuluu, on eristetty täysin. Sama “tauti” on tarttunut myös meidän punavihreään valtakoneistoon ja perussuomalaisia yritetään eristää eduskunnan päätöksenteosta. Natsi, rasisti ja fasisti -huudot kuuluvat yhä kovemmin vasemmalta laidalta.
Suomea viedään kuin pässiä narussa
Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) myönsi, että Brexit nostaa EU:n jäsenmaksujamme ja meidän täytyy vain sopeutua tilanteeseen. Tytti vielä painotti, ettemme voi ajatella omaa etuamme. Täysin käsittämätöntä! Suomi ei siis saa puolustaa itseään, vaan olla kiltisti EU:n talutusnuorassa. Eli Suomi säilyy kuuliaisena mallimaana Euroopan unionin nettomaksajien joukossa, toisin kuin erimerkiksi Espanja, Portugali tai Itä-Euroopan maat, joilla on ilmeisesti paremmat neuvottelijat ja oman kansan etu mielessä. Näin ovat vihervasemmiston valtaapitävät päättäneet, että tulemme olemaan yhä tiiviimmin Euroopan unionissa – maksoi mitä maksoi.
Tällä hetkellä ajetaan käytäntöä, että kaikissa EU:n äänestyksissä riittää määräenemmistö. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomen kaltaiset pienet maat jyrätään surutta. Isojen maiden on ennen ollut pakko kuunnella meitä, mutta tulevaisuudessa kukaan ei välitä mielipiteistämme.
EU:n kontrolli lisääntyy
Byrokratian ja kontrollin lisääntyminen ahdistaa jo nyt kansalaisia ja yrittäjiä korttibyrokratian vuoksi . EU:n globalismin ja huonon pakolaispolitiikan takia meitä vaaditaan ottamaan enemmän pakolaisia vastaan kuin mihin meillä olisi varaa. Kohtuuttomat ilmastotavoitteet kurittavat kansalaisia ja teollisuuttamme. Puunpolttodirektiivit lyövät vuonna 2022 kasvoille, työssäkäyvien autoilijoiden kustannukset nousevat.
EU on myös kohdistanut huomionsa metsiimme ja luonnonvaroihimme. Vaikka Suomessa istutetaan 150 miljoonaa puuta vuodessa, emme enää saisi kaataa ja jalostaa vihreää kultaa vientiin, koska ilmasto lämpenee. Tarkastelussa on myös pohjavedet, jotka halutaan globaaliin käyttöön ja yksityistää. Euroopan Unioni alkaa muistuttamaan yhä enemmän entistä Neuvostoliittoa, jossa kaikesta piti kysyä lupa ”keskuskomitealta”.
Onko EU:sta eroaminen mahdollista?
Britannian ero EU:sta oli looginen, koska he eivät koskaan täysin sitoutuneet Euroopan integraatioon. Unionin otteen kiristäminen oli briteille liikaa ja Britannia halusi olla itsenäinen valtio. Suomi on myös saman valinnan edessä: haluammeko olla itsenäisiä vai luovuttaa kansallisvaltiomme, päätöksentekomme ja omaisuutemme Euroopan unionille?
Tämä ”Eurostoliiton” kehityskulku täytyy estää ja meidän on saatava enemmän kansallismielisiä edustajia Euroopan parlamenttiin, muuten ainoaksi vaihtoehdoksi jää Fixit.
Jukka Mäkynen
kansanedustaja (ps.)
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Hakkarainen ottaisi mallia Keski-Amerikasta ja hajottaisi EU:n – ”Unionista on tullut loputon rahareikä”

Mäkynen: Hallitus laiminlöi uuteen pakolaiskriisiin varautumisen – ”Edessämme on pahimmillaan suuret levottomuudet”

Hakkarainen vaatii vallan palauttamista EU:lta kansallisvaltioille: ”Britannia karistaa pian kahleensa – kateeksi käy”

Laura Huhtasaari brexitistä ja EU:sta: ”EU:n hidas mureneminen tulee jatkumaan lähivuosina”

Perussuomalaiset: Salliiko hallitus Suomen EU-jäsenmaksujen pysyvän kasvattamisen Brexitin myötä?

Hakkarainen EU:n budjettineuvotteluista: ”Käärme, joka syö omaa häntäänsä”

EU:n autonvalmistajat kehottavat unionia tarkistamaan brexit-kantansa – pääneuvottelija Barnier väläytti kompromissihalukkuuttaan
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää