KOLUMNI Muistan ajan, kun Suomea vietiin Euroopan unioniin ja kaikki näytti lupaavalta. Vapaa kauppa, sisämarkkinat, työvoiman vapaa liikkuvuus ja yhteisvaluutta tuntuivat toimivalta ja vakautti myös Suomen taloutta. Näin meille ainakin kerrottiin.

Nykyään EU ei olekaan enää kauppaunioni, vaan unionia kehitetään liittovaltioksi, jossa itsenäisillä valtioilla ei ole enää merkitystä. Tällä hetkellä halutaan poistaa kaikki kansallisen identiteetin tunnukset ja kansallismielisyys on myrkkyä. ”Vihapuhe” ja päättäjien arvosteleminen halutaan tehdä rangaistavaksi. Meistä ollaankin tekemässä nöyriä EU-kansalaisia. Huomaatteko?

Brexitin myötä EU on paniikissa. Budjetti saadaan kasaan vain nostamalla jäsenmaksuja. Oman toiminnan järkeistämiseen ja rakenteisiin ei kajota – ja pelkästään hallintokulut ovat useampi miljardi, puhumattakaan muusta direktiivihömpästä. Kun kansallismielisyys on alkanut nostaa päätään Euroopassa, EU kaavailee omaa palkka-armeijaa, jolla pistää jäsenmaat kuriin.
EU:sta eroaminen aiotaan tehdä mahdottomaksi. Mikäli tämä EU-byrokraattien märkä päiväuni toteutuu, emme pääse EU:sta eroon kuin aseellisesti ja vastassa tulisi olemaan unionin palkka-armeija. Tällä hetkellä parlamentin kansallismielinen ID-ryhmä, johon Laura Huhtasaarikin kuuluu, on eristetty täysin. Sama “tauti” on tarttunut myös meidän punavihreään valtakoneistoon ja perussuomalaisia yritetään eristää eduskunnan päätöksenteosta. Natsi, rasisti ja fasisti -huudot kuuluvat yhä kovemmin vasemmalta laidalta.

Suomea viedään kuin pässiä narussa

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) myönsi, että Brexit nostaa EU:n jäsenmaksujamme ja meidän täytyy vain sopeutua tilanteeseen. Tytti vielä painotti, ettemme voi ajatella omaa etuamme. Täysin käsittämätöntä! Suomi ei siis saa puolustaa itseään, vaan olla kiltisti EU:n talutusnuorassa. Eli Suomi säilyy kuuliaisena mallimaana Euroopan unionin nettomaksajien joukossa, toisin kuin erimerkiksi Espanja, Portugali tai Itä-Euroopan maat, joilla on ilmeisesti paremmat neuvottelijat ja oman kansan etu mielessä. Näin ovat vihervasemmiston valtaapitävät päättäneet, että tulemme olemaan yhä tiiviimmin Euroopan unionissa – maksoi mitä maksoi.

Tällä hetkellä ajetaan käytäntöä, että kaikissa EU:n äänestyksissä riittää määräenemmistö. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomen kaltaiset pienet maat jyrätään surutta. Isojen maiden on ennen ollut pakko kuunnella meitä, mutta tulevaisuudessa kukaan ei välitä mielipiteistämme.

EU:n kontrolli lisääntyy

Byrokratian ja kontrollin lisääntyminen ahdistaa jo nyt kansalaisia ja yrittäjiä korttibyrokratian vuoksi . EU:n globalismin ja huonon pakolaispolitiikan takia meitä vaaditaan ottamaan enemmän pakolaisia vastaan kuin mihin meillä olisi varaa. Kohtuuttomat ilmastotavoitteet kurittavat kansalaisia ja teollisuuttamme. Puunpolttodirektiivit lyövät vuonna 2022 kasvoille, työssäkäyvien autoilijoiden kustannukset nousevat.

EU on myös kohdistanut huomionsa metsiimme ja luonnonvaroihimme. Vaikka Suomessa istutetaan 150 miljoonaa puuta vuodessa, emme enää saisi kaataa ja jalostaa vihreää kultaa vientiin, koska ilmasto lämpenee. Tarkastelussa on myös pohjavedet, jotka halutaan globaaliin käyttöön ja yksityistää. Euroopan Unioni alkaa muistuttamaan yhä enemmän entistä Neuvostoliittoa, jossa kaikesta piti kysyä lupa ”keskuskomitealta”.

Onko EU:sta eroaminen mahdollista?

Britannian ero EU:sta oli looginen, koska he eivät koskaan täysin sitoutuneet Euroopan integraatioon. Unionin otteen kiristäminen oli briteille liikaa ja Britannia halusi olla itsenäinen valtio. Suomi on myös saman valinnan edessä: haluammeko olla itsenäisiä vai luovuttaa kansallisvaltiomme, päätöksentekomme ja omaisuutemme Euroopan unionille?

Tämä ”Eurostoliiton” kehityskulku täytyy estää ja meidän on saatava enemmän kansallismielisiä edustajia Euroopan parlamenttiin, muuten ainoaksi vaihtoehdoksi jää Fixit.

Jukka Mäkynen
kansanedustaja (ps.)

SUOMEN UUTISET