PS ARKISTO
Mäkynen: Euroopan unioni jyrää pienet maat tulevaisuudessa
KOLUMNI Muistan ajan, kun Suomea vietiin Euroopan unioniin ja kaikki näytti lupaavalta. Vapaa kauppa, sisämarkkinat, työvoiman vapaa liikkuvuus ja yhteisvaluutta tuntuivat toimivalta ja vakautti myös Suomen taloutta. Näin meille ainakin kerrottiin.
Nykyään EU ei olekaan enää kauppaunioni, vaan unionia kehitetään liittovaltioksi, jossa itsenäisillä valtioilla ei ole enää merkitystä. Tällä hetkellä halutaan poistaa kaikki kansallisen identiteetin tunnukset ja kansallismielisyys on myrkkyä. ”Vihapuhe” ja päättäjien arvosteleminen halutaan tehdä rangaistavaksi. Meistä ollaankin tekemässä nöyriä EU-kansalaisia. Huomaatteko?
Brexitin myötä EU on paniikissa. Budjetti saadaan kasaan vain nostamalla jäsenmaksuja. Oman toiminnan järkeistämiseen ja rakenteisiin ei kajota – ja pelkästään hallintokulut ovat useampi miljardi, puhumattakaan muusta direktiivihömpästä. Kun kansallismielisyys on alkanut nostaa päätään Euroopassa, EU kaavailee omaa palkka-armeijaa, jolla pistää jäsenmaat kuriin.
EU:sta eroaminen aiotaan tehdä mahdottomaksi. Mikäli tämä EU-byrokraattien märkä päiväuni toteutuu, emme pääse EU:sta eroon kuin aseellisesti ja vastassa tulisi olemaan unionin palkka-armeija. Tällä hetkellä parlamentin kansallismielinen ID-ryhmä, johon Laura Huhtasaarikin kuuluu, on eristetty täysin. Sama “tauti” on tarttunut myös meidän punavihreään valtakoneistoon ja perussuomalaisia yritetään eristää eduskunnan päätöksenteosta. Natsi, rasisti ja fasisti -huudot kuuluvat yhä kovemmin vasemmalta laidalta.
Suomea viedään kuin pässiä narussa
Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) myönsi, että Brexit nostaa EU:n jäsenmaksujamme ja meidän täytyy vain sopeutua tilanteeseen. Tytti vielä painotti, ettemme voi ajatella omaa etuamme. Täysin käsittämätöntä! Suomi ei siis saa puolustaa itseään, vaan olla kiltisti EU:n talutusnuorassa. Eli Suomi säilyy kuuliaisena mallimaana Euroopan unionin nettomaksajien joukossa, toisin kuin erimerkiksi Espanja, Portugali tai Itä-Euroopan maat, joilla on ilmeisesti paremmat neuvottelijat ja oman kansan etu mielessä. Näin ovat vihervasemmiston valtaapitävät päättäneet, että tulemme olemaan yhä tiiviimmin Euroopan unionissa – maksoi mitä maksoi.
Tällä hetkellä ajetaan käytäntöä, että kaikissa EU:n äänestyksissä riittää määräenemmistö. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomen kaltaiset pienet maat jyrätään surutta. Isojen maiden on ennen ollut pakko kuunnella meitä, mutta tulevaisuudessa kukaan ei välitä mielipiteistämme.
EU:n kontrolli lisääntyy
Byrokratian ja kontrollin lisääntyminen ahdistaa jo nyt kansalaisia ja yrittäjiä korttibyrokratian vuoksi . EU:n globalismin ja huonon pakolaispolitiikan takia meitä vaaditaan ottamaan enemmän pakolaisia vastaan kuin mihin meillä olisi varaa. Kohtuuttomat ilmastotavoitteet kurittavat kansalaisia ja teollisuuttamme. Puunpolttodirektiivit lyövät vuonna 2022 kasvoille, työssäkäyvien autoilijoiden kustannukset nousevat.
EU on myös kohdistanut huomionsa metsiimme ja luonnonvaroihimme. Vaikka Suomessa istutetaan 150 miljoonaa puuta vuodessa, emme enää saisi kaataa ja jalostaa vihreää kultaa vientiin, koska ilmasto lämpenee. Tarkastelussa on myös pohjavedet, jotka halutaan globaaliin käyttöön ja yksityistää. Euroopan Unioni alkaa muistuttamaan yhä enemmän entistä Neuvostoliittoa, jossa kaikesta piti kysyä lupa ”keskuskomitealta”.
Onko EU:sta eroaminen mahdollista?
Britannian ero EU:sta oli looginen, koska he eivät koskaan täysin sitoutuneet Euroopan integraatioon. Unionin otteen kiristäminen oli briteille liikaa ja Britannia halusi olla itsenäinen valtio. Suomi on myös saman valinnan edessä: haluammeko olla itsenäisiä vai luovuttaa kansallisvaltiomme, päätöksentekomme ja omaisuutemme Euroopan unionille?
Tämä ”Eurostoliiton” kehityskulku täytyy estää ja meidän on saatava enemmän kansallismielisiä edustajia Euroopan parlamenttiin, muuten ainoaksi vaihtoehdoksi jää Fixit.
Jukka Mäkynen
kansanedustaja (ps.)
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Hakkarainen ottaisi mallia Keski-Amerikasta ja hajottaisi EU:n – “Unionista on tullut loputon rahareikä”
Mäkynen: Hallitus laiminlöi uuteen pakolaiskriisiin varautumisen – “Edessämme on pahimmillaan suuret levottomuudet”
Hakkarainen vaatii vallan palauttamista EU:lta kansallisvaltioille: ”Britannia karistaa pian kahleensa – kateeksi käy”
Laura Huhtasaari brexitistä ja EU:sta: “EU:n hidas mureneminen tulee jatkumaan lähivuosina”
Perussuomalaiset: Salliiko hallitus Suomen EU-jäsenmaksujen pysyvän kasvattamisen Brexitin myötä?
Hakkarainen EU:n budjettineuvotteluista: ”Käärme, joka syö omaa häntäänsä”
EU:n autonvalmistajat kehottavat unionia tarkistamaan brexit-kantansa – pääneuvottelija Barnier väläytti kompromissihalukkuuttaan
Viikon suosituimmat
Keskisuomalaisen päätoimittaja Yle-pomo Riikka Räisäsestä: Näillä näytöillä joku muu päätoimittaja olisi jo eronnut
Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola arvioi, että Riikka Räisäsen asemassa joku muu päätoimittaja olisi jo joutunut eroamaan tehtävästään.
Poliisi nappasi Helsingin yliopiston kunniatohtorin kiinni kahdesti – ensin Kööpenhaminassa, sitten Tukholmassa
Palestiina-huivin harteilleen kietonut ilmastoaktivisti ja kunniatohtori Greta Thunberg pidätettiin viime viikolla Israelin vastaisen mielenosoituksen aikana Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa. Thunberg on myös Suomen ja Ruotsin poliisin vanha tuttu.
Halla-aho: Arvelen, että moni muukin kuin persukansa alkaa ymmärtää Ylen prioriteetteja – ”Leikkausvaraa riittää myös tulevaisuudessa”
Samana päivänä kun maltilliset leikkaukset julkistettiin, Yle ilmoitti aloittavansa somalin- ja arabiankielisen uutispalvelun.
Antikainen: Yle on väärässä – uutiset somaliaksi ja arabiaksi eivät auta sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan
Torstaina 12.9. Yle ilmoitti aloittavansa arabian- ja somalinkieliset uutispalvelut 23.9. Yle perustelee päätöstään sillä, että se auttaa kyseisiä kieliä puhuvia sopeutumaan yhteiskuntaan ja ymmärtämään paremmin suomalaista elämäntapaa. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mielestä somalian- ja arabiankielisten uutisten lisääminen ei edistä maahanmuuttajien integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.
Purra oudoksuu Ylen valikoivaa tarmokkuutta – Jos väläytetään jopa Pikku Kakkosen tai MM-hiihdon lakkauttamista, miten rahaa ja energiaa riittää somalian- ja arabiankielisiin uutislähetyksiin?
Yle ilmoitti torstaina aloittavansa somalin- ja arabiankielisen uutispalvelun. Ylen Ykkösaamussa tänään vieraillut puheenjohtaja, valtionvarainministeri Riikka Purra oudoksuu Ylen valintoja,
Nuorisokoteja myydään rikollisjengeille: ”Todellisuus muistuttaa karmeaa pilaa”
Netin .se-päätteisillä kauppapaikoilla saattaa tulla vastaan otsikko: ”Hyvämaineinen ja erittäin kannattava nuorisokoti myynnissä – luvat kunnossa”. Ostajaksi kelpaa kuka vain – vaikka jengirikollinen. Ruotsin poliisin mukaan useita kuntien ja valtion rahoittamia nuorisokoteja pyörittääkin jo järjestäytynyt rikollisuus.
Vihersiirtymän vaikeudet kasaantuvat – akkutehdas kuilun reunalla: ”En ihmettele, jos konkurssi olisi edessä puolen vuoden sisällä”
Kiinalaisautojen esiinmarssi kiristää kilpailua autonvalmistajien välillä. Eurooppalaiset sähköautojen valmistajat leikkaavat tuotantoaan. Vuonna 2025 tuotetaan viisi kertaa kysyntää enemmän akkukennoja. Vihreän siirtymän vauhtisokeus voi käydä kalliiksi sijoittajille ja akkutehtaiden työntekijöille.
Päivän Pointti: Elokapina huutelee herkästi omien oikeuksiensa perään, mutta loukkaa samalla tietoisesti muiden liikkumisvapautta
Elokapina-liike vähät välittää muiden ihmisten oikeudesta liikkua kaupunkialueella, koska elokapinalaisten mukaan liikkumisen vapaus saa väistyä elokapinalaisten oikeuksien tieltä. Äskettäin Elokapina on vaatinut syytesuojaa syyttäjälaitokselta.
Työmarkkina-asiaa: Miko Bergbom ja Niko Ohvo ravistelevat syväjähmettynyttä Hakaniemeä – miksi Suomessa ei ole talouskasvua?
Harrisin ja Trumpin suuri vaaliväittely: Valheita, vanhojen kaivelua ja kiertelyä
Nyt se vihdoinkin toteutui: Kamala Harris ja Donald Trump kohtasivat toisensa kasvokkain ensimmäistä kertaa elämässään. Philadelphiassa ilman yleisöä pidetty suuri vaaliväittely tulee jäämään ehdokkaiden ainoaksi kohtaamiseksi. Väittelyn aiheita olivat muun muassa talous, abortti, maahanmuutto, terveydenhuolto, sodat ja ilmastonmuutos.