Venäjän suurlähetystön edessä Helsingin Tehtaankadulla järjestetty mielenosoitus keräsi arviolta sadan hengen joukon protestoimaan Venäjän toimia Ukrainassa.

Mielenosoitukseen osallistui Suomen Ukrainalaisen yhteisön jäseniä, mutta myös venäläisiä. Erään mielenosoittajan kyltissä luki: ”We are Russian and we are against the war” – ”Olemme venäläisiä ja sotaa vastaan”. Väkijoukko lauloi Ukrainan kansallislaulua ja vaati Venäjän presidentti Vladimir Putinia keskeyttämään hyökkäyksensä.

Oheisella videolla näkyy, kuinka elämänsä todennäköisesti ensimmäisestä mielenosoitustaan käyvä pieni poika hämmästelee laulavaa joukkoa. Laulun lopulla pojan isä nostaa hänet syliinsä.

IMG_2710 IMG_2714 IMG_2723 IMG_2726 IMG_2750 IMG_2755 IMG_2773 Untitled-3Untitled-2

Myös kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.) osallistui mielenosoitukseen. Hän esitti toiveenaan, että Venäjä kunnioittaisi kansainvälisiä sitoumuksia ja kansainvälistä oikeutta.

– Olen täällä osoittamassa tukea Ukrainan alueelliselle eheydelle ja itsenäisyydelle ja vastustamassa täällä olevien ihmisten kanssa imperialismia, Halla-aho kertoi.

PS VERKKOTOIMITUS