Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne iloitsee Suomen ensimmäisestä sijasta Digibarometrissa 2023. Puheenvuorossaan Digibarometrin julkistamistilaisuudessa Ranne totesi, että digimestaruus on pitkäjänteisen työn tulos, josta saamme olla ylpeitä. Kuitenkin tekemistä vielä riittää, koska digi- ja datatalous kehittyvät jatkuvasti.

– Olemme vasta digimatkan alussa, emmekä voi pysähtyä hetkeksikään. Vaikka nyt olimme ykkösiä, kannattaisi vertailukohteeksi ottaa jatkossa myös paras mahdollinen digisuoritus, optimisuoritus. Tästä olemme vielä kaukana. Jotta tähän päästään, tarvitaan digi- ja datakehittämisessä paitsi osaamista, intohimoa ja kunnianhimoa, myös vauhtikestävyyttä, liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kannusti tilaisuudessa.

Suomen lunastettava digitalisaation hyödyt

Hallitusohjelmassa Vahva ja välittävä Suomi linjataan monipuolisesti digi- ja datatalouden kehittämiseen tähtääviä toimia ja tavoitteita. Puheessaan Ranne korosti, että liikenne- ja viestintäministeriö ja koko hallitus ovat sitoutuneet pitkäjänteiseen työhön digi- ja datatavoitteiden saavuttamiseksi.

– Digitalisaatio on aihealue, jossa kehitys on erittäin nopeaa, ja tämä on hyvä ymmärtää. Tavoitteita, toimenpiteitä ja painopisteitä on arvioitava säännöllisesti, ei vain neljän vuoden sykleissä. Tarvittaessa on tehtävä myös eri painopistealueiden uudelleenarviointia ja muutettava kurssia nopeastikin uuteen suuntaan, Ranne painotti ja jatkoi:

– Meidän on yhdessä varmistettava, että Suomi on tulevaisuudessa – ei ainoastaan Digibarometrin kärjessä vaan yhteiskuntana – kyvykäs lunastamaan digitalisaation ja datan meille mahdollistamat hyödyt. Kyvykäs kotimaa, jossa digi- ja data auttavat meitä tehostamaan toimintaamme, edistämään yritystemme toimintaedellytyksiä, lisäämään vientiä, vahvistamaan kansantaloutta ja tervettä kasvua niin, että voimme turvata hyvinvoinnin edellytykset koko Suomessa.

Suomen Uutiset