

LEHTIKUVA
Ministeri Saarikko esitti tietämätöntä perussuomalaisten ilmastolinjauksista: ”Voisi löytyä jopa keskustan ohjelmasta”
Perussuomalaiset pyrkii estämään hiilivuotoa pitämällä puhtaan kotimaisen teollisuustuotannon Suomessa. Suomalainen tehtaanpiippu on siis ilmastoteko. Ylen eilisessä kuntavaalitentissä valtiovarainministeri Annika Saarikko siirtyi yllättäen perussuomalaiselle linjalle, sillä Saarikon mukaan sama linjaus kelpaisi keskustallekin.
Ylen kuntavaalitentissä eilen puhuttiin myös ilmastopolitiikasta, ja puoluejohtajille esitettiin poimintoja toisten puolueiden vaaliohjelmista, minkä jälkeen puoluejohtajat saivat esittää arvioita.
Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko yllätti, kun hänelle esitettiin perussuomalaisten kuntavaaliohjelmasta tuttu lainaus: Suomalainen tehtaanpiippu on ilmastoteko.
Saarikolta kysyttiin, mitä hän ajattelee linjauksesta, johon Saarikko vastasi, että lainaus voisi löytyä jopa keskustan ohjelmasta.
– Kaikki Suomeen syntyvät investoinnit ja sitä kautta alueille syntyvä elinvoima syntyy niiden aiheiden ympärillä, jossa suomalaiset tehtaanpiiput siirtyvät aikaan, jossa mietitään luontoa, ilmastoa ja ympäristöä, Saarikko muotoili.
Teollisuuden työpaikat säilytettävä Suomessa
Perussuomalaiset korostavat, että puhdas suomalainen teollisuustuotanto on syytä myös säilyttää Suomessa, koska vaihtoehtoisesti sama tuotanto siirtyisi Kiinaan, jossa ei toimita yhtä vastuullisesti ilmaston ja ympäristön kannalta.
Suomalaisten siis kannattaa ennemmin valmistaa tuotteita Suomessa sen sijaan, että ostamme muualta tai että viemme investoinnit muualle. Ilmasto ja ympäristö kiittää. Samalla myös työpaikat säilyvät Suomessa.
Valtiovarainministeri Saarikko näytti siirtyneen muutenkin perussuomalaisille linjoille, vaikka ei ollut heti tunnistavinaan perussuomalaisten vaaliohjelman lainausta.
– Suomalainen teollisuus on myös parhaimmillaan ympäristöystävällistä. En pidä sävystä, jossa syyllistetään metsänomistajia, yrittäjiä ja teollisuutta ilmastonmuutoksen vähättelystä, Saarikko sanoi.
Ilmaston kannalta parempi säilyttää tuotanto täällä
Halla-aho ehti lyhyesti avata lisää perussuomalaista ilmastopolitiikkaa.
– Perussuomalaisten ohjelmassa todetaan myös, että kuntien pitäisi hankinnoissaan painottaa lähellä tuotettuja palveluja sekä tuotteita. Tämä ei ole pelkästään isänmaallisuuskysymys tai kansantaloudellinen kysymys vaan se on myös ilmastoteko.
– Kun puhutaan tuotteista, joille maailmanlaajuisesti on paljon kysyntää, kuten vaikka metsäteollisuuden tuotteista, on ilmaston kannalta paljon parempi, että tuotanto tapahtuu täällä, eikä kivihiilisähköllä pyörivissä tehtaissa Indonesiassa, Halla-aho sanoi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- tehtaanpiippu tuotanto hankinnat ekoteko puheenjohtajatentti palvelut indonesia Annika Saarikko Kiina ilmastopolitiikka Suomi Kunnat Metsäteollisuus perussuomalaiset Jussi Halla-aho Keskusta
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Immonen: Hallitus kieltää valtiolta ja kunnilta öljylämmityksen vuoteen 2024 mennessä – ”Kansalaiset ovat täysin perustellusti huolissaan hallituksen ilmastohysteriasta”

Hallitus verottaa ennätysmäisesti asumista ja liikkumista – ja lisää on luvassa

Ministerit Marin ja Saarikko uskovat ilmastotoimien tuovan työpaikkoja – Halla-aho huomauttaa korkealle asetetun ilmastokunnianhimon riskeistä työlle ja teollisuudelle

Halla-aho: Suomi ei voi toimia autoilun sähköistymisen edelläkävijänä – ”Ilmastohumppa on pelkkää rahastusta”

Perussuomalaiset ympäristövaliokunnassa: EU:n elvytyspaketti ja ”vihreä siirtymä” sammuttavat Suomesta viimeisetkin valot
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.