Perussuomalaisten 2. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Mäntylä ei ole erityisen yllättynyt HS:n uutisesta, jonka mukaan kokoomus on vetäytymässä sote-uudistuksesta.

– Tätä hallituksen sote-sekoilua on nyt jatkunut liki kolme vuotta. Sen eteenpäin vieminen on ollut kahden eri SDP:n peruspalveluministerin, Maria Guzenina-Richardsonin sekä myöhemmin Susanna Huovisen vastuulla, ja taival on ollut varsin tuskainen, Mäntylä harmittelee ja jatkaa:

– On ollut työryhmää työryhmän perään, käytetty niin virkamiesten kuin kuntien aikaa ja vaivaa puhumattakaan perustuslaillisista ongelmista tai siitä, mitä tämä on tullut jo maksamaan. Kansalaisia on pidetty epätietoisuudessa ja suorastaan pilkkanaan. Tällä hetkellä hallituksen esitys on kunnissa lausuntokierroksella.

Mäntylä vaatii, että hallitus tulisi ulos kaapistaan ja kertoisi rehellisesti mitä sote-uudistukselle on tapahtumassa.

– Näin ei voi enää jatkua, että yhtenä hetkenä ollaan yhtä mieltä ja toisena toista. Perussuomalaiset ovat alusta alkaen vaatineet parlamentaarista valmistelua uudistukselle, ja täysin syystä kuten jälleen nähdään. Sosiaali- ja terveydenhuolto vaatii rakenteellisen uudistuksen, mutta sen on kestettävä yli hallituskausien, Mäntylä vaatii.

PS VERKKOTOIMITUS