

LEHTIKUVA
Nesteen Naantalin jalostamo on ilmastopolitiikan uhri – Junnila vihainen hallitukselle, joka tuhoaa suomalaista teollisuutta idealismillaan
Öljynjalostamoyhtiö Neste ilmoitti aloittavansa yt-neuvottelut ja harkitsevansa Nesteen Naantalin öljynjalostamon lakkauttamista. Naantalilainen kansanedustaja Vilhelm Junnila (ps.) on raivoissaan.
– Nesteen jalostamosta uhkaa tulla ensimmäinen iso ilmastopolitiikan uhri, joka osuu lähelle. Alkujärkytys on muuttunut vihaksi, lähes vuosikymmenen itsekin jalostamolla työskennellyt Junnila toteaa tiedotteessa.
Junnilan mukaan yhteiskunnallinen suunta on ollut vahvistaa energiamarkkinoiden muutosta, jossa ilmastotoimien rooli on kasvanut teollisuuden kilpailukykyä suuremmaksi. Tämä vähentää perinteisiä teollisuuden työpaikkoja.
– Suomalaisen teollisuuden kilpailukykyä tuhotaan idealismilla. Meillä puhutaan 6 tunnin työpäivistä, eikä arvosteta perinteistä työntekoa ja huomioida kansallista intressiä. Hallituksen on välittömästi aloitettava teollisuuden kunnianpalautus Naantalin jalostamosta, Junnila jyrähtää.
Valtiovarainvaliokunnan jäsen Vilhelm Junnila aikoo painokkaasti vaikuttaa tilanteeseen. Eduskunnassa taustakeskusteluja on hänen mukaansa jo käyty ja myös Varsinais-Suomen liitto ja Naantalin kaupunki kokoontuvat maanantaina.
– Selvää on, että käännämme kaikki kivet työpaikkojen pelastamiseksi, Junnila toteaa.
Vaikutukset Varsinais-Suomeen ja Naantaliin olisivat kovia. Suurimmat kustannukset maksaisivat tavalliset työtä tekevät ihmiset ja yhteiskunta.
– Koko alihankintaketju huomioiden puhutaan useista tuhansista työpaikoista. Kovia investointejakin on tehty, muun muassa koko Itämeren syvin väylä Naantaliin, Junnila kertoo.
Nesteen osakkeen hinta on yli 10-kertaistunut vain 8 vuodessa.
– Missä on yritysvastuu ja yhteiskuntavastuu nyt? Enemmistö omistuksesta on edelleen suomalaisissa käsissä. Neste tekee miljardien eurojen tulosta ja vuonna 2015 tehdyt investoinnit ovat merkittävästi parantaneet tuloskehitystä ja resurssitehokkuutta myös Naantalissa, Junnila kertoo.
Junnila korostaa myös jalostamon tärkeää roolia huoltovarmuuden turvaamisessa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


KTM Törnqvist: Suomen ja Euroopan olisi syytä palata markkinatalouteen

Elomaa: Samaan aikaan kun Suomessa tehtaat lyövät lappuja luukuille ja ihmiset jäävät työttömiksi, EU:n elpymispakettiin syydetään miljardeja euroja

Hakkarainen: EU:n metsäkato-ohjelma on tilaustyö ympäristöterrorin suojelemiseksi

Perussuomalaiset kyselytunnilla: Suomea uhkaa työttömyysaalto – “Hallitus seuraa vierestä tumput suorina!”

Ranne: Suomea muutetaan väkisin punavihreäksi sääntelytaloudeksi – ”Hallituspuolueet taitavat tietää, ettei seuraavaa kautta tule”

Tavio: Epäisänmaallinen politiikka ajoi Nesteen Rotterdamiin
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Samuli Salminen ja Simo Grönroos avaavat karuja tutkimustuloksia: Maahanmuutto ei ole ratkaisu väestön ikääntymiseen vaan Ponzi-pyramidihuijaus, joka pahentaa tilannetta
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää