Kansanedustaja, diplomi-insinööri Lulu Ranne ihmetteli torstain kyselytunnilla budjettiesityksen uuskieltä, jossa järjetöntä velkaantumista väitetään kestäväksi kasvuksi.

Lulu Ranteen mukaan pääministeri Sanna Marinin hallitus käyttää koronaa suojaverhona muuttaessaan Suomea punavihreäksi sääntelytaloudeksi.

Tähtitieteellisen kallista

Ranne muistutti, että avoimessa markkinataloudessa kuluttajat ja yrittäjät omaksuvat uutta, ympäristöystävällisempää teknologiaa sitten, kun se on teknisesti ja taloudellisesti järkevää. Kilpailu toimii ja resurssit ovat tehokkaassa käytössä, Ranne sanoi ja jatkoi:

– Sääntelytaloudessa hallinto pakottaa yhteiskunnan teknisesti keskeneräisiin ja taloudellisesti älyttömiin ratkaisuihin. Sellainen tulee tähtitieteellisen kalliiksi kuluttajille, yrityksille ja veronmaksajille.

Ideologialla mennään

Ranteen mukaan käyttämällä sääntelyä ja valtavaa määrää velkarahaa, hallitus pyrkii koronakriisin varjolla väkisin muuttamaan Suomen kulutus- ja tuotantorakennetta ideologiansa mukaiseksi.

– Seuraukset ovat kansantaloudellisesti hirveitä, eivätkä lopulta edistä edes ympäristötavoitteita.

– Punavihreät hallituspuolueet taitavat tietää, ettei seuraavaa kautta tule, ja siksi kiirehtivät tekemään nyt vaikeasti korjattavia muutoksia avoimeen markkinatalouteemme, Ranne sanoo.

SUOMEN UUTISET