Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt hallituksen kiistellyn lakiesityksen, jolla helpotetaan maahanmuuttajien perheiden yhdistämistä ja laajennetaan siihen oikeutettujen määrää. Vain ruotsidemokraatit ja kokoomus vastustivat esitystä. Ruotsidemokraattien mukaan nyt tehdään kardinaalimunaus tilanteessa, jossa vuoden 2015 pakolaisvyöryn jäljet ovat vieläkin korjaamatta.

Hallituksen lakiesitys merkitsee sitä, että turvapaikanhakijoiden lisäksi muutkin maahantulleet voivat hakea perheidensä yhdistämistä. Ruotsidemokraattien valtiopäiväedustaja Paula Bieler sanoo Expressenissä kuntien talouden joutuvan entistä tiukemmalle ja samalla maailmalle lähtee viesti siitä, että maahanmuuttopolitiikka Ruotsissa on muuttunut.

– Tämä on täysin ajattelematonta ja haitallista politiikkaa ja tällä tulee olemaan myös seurauksensa, Bieler julisti.

– On selvää, että maahanmuutto kasvaa, hän jatkoi.

Vuosi 2015 unohtunut

Kokoomuksen Maria Malmer Stenergard oli Paula Bielerin kanssa samoilla linjoilla:

– Hallitus näyttää täysin unohtaneen vuoden 2015 tapahtumat, eikä ota maahanmuuttokriisiä vakavasti. Kunnissa ongelmat jatkuvat ja maahanmuuttajien sopeuttamisessa on ongelmia. Tästä on otettava opiksi, Ruotsi tarvitsee tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa nyt ja tulevaisuudessa, Stenergard vaati.

Sosialidemokraattinen oikeus- ja maahanmuuttoministeri Morgan Johansson sen sijaan myhäili tyytyväisenä, sillä kristilliset lipesivät oppositiosta hallituksen linjalle.

– Tämähän on merkki siitä, että hallitus on oikeassa!

Suomen Uutiset