Sosiaalidemokraattien Helsingin kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein Mohamed on aiheuttanut toistuvasti somekohuja perussuomalaisiin kohdistuneella vihapuheellaan. Tuoreessa twiitissään hän syyttää kaikkia perussuomalaisia ja puolueen äänestäjiä rasisteiksi. Perussuomalaisten Nurmijärven kunnanvaltuutettu Maiju Tapiolinna sai tarpeekseen panettelusta ja teki Hususta tutkintapyynnön poliisille.


Tapiolinna kertoo blogillaan joutuneensa sietämään eri henkilöiltä ja tahoilta rasistisyytöksiä pelkästään puoluekantansa vuoksi.

– Olen jättänyt moiset huutelijat omaan arvoonsa. Valitettavasti Husu Husseinin rasistisyytös kaikkia perussuomalaisia ja heidän äänestäjiään kohtaan sai aikaan muutaman illan harkinnan ja sen pohjalta tutkintapyynnön poliisille.

– Hussein näyttäköön toteen syytöksensä, jos siihen todisteita löytää, Tapiolinna kirjoittaa.

Tapiolinna korostaa, ettei tehnyt tutkintapyyntöä siksi, että Husu Hussein on ulkomaalaistaustainen ja somali.

– Syytöksen esittäjä olisi voinut olla puhtaasti suomalaista syntyperää tai edustaa ihan mitä tahansa kansallisuutta. Husseinin syytös oli laaja-alainen hyökkäys yksittäisen ihmisen poliittista näkökulmaa vastaan.

Hussein leimasi ulkomaalaistaustaisetkin rasisteiksi

Syytöksessä Tapiolinnaa raivostutti se, että perussuomalaisissa ja perussuomalaisten äänestäjissä on paljon ulkomaalaistaustaisia henkilöitä.

– Husu Hussein leimasi myös heidät rasisteiksi samassa yhteydessä.

Tapiolinna myöntää, että poliisilla on varmasti paljon muutakin tekemistä kuin selvitellä Husseinin möläytyksiä.

– Kuitenkin asia vaatii perinpohjaista selvittelyä, koska Suomessa on viime aikoina asettauduttu voimakkaasti rasismia vastaan. Se on mielestäni erittäin hyvä asia, mutta on myös kitkettävä suomalaisiin kohdistuva rasismi, jota Husseinin hyökkäys oli.